SKANDAL! Albanci tvrde da su za KRVAVA UBISTVA u Kumanovu krivi Srbija i RUSIJA!

Albanski mediji i analitičari s Kosova tvrde da je za teroristički napad pripadnika OVK kriva Srbija i Rusija, a sve u pokušaju da speru krv sa ruku svojih terorista

  • 81

OVO JE ZAISTA BRUKA! Albanski mediji i analitičari pokušavaju sa terorista OVK da speru ljagu i da za krvave terorističke napade u Makedoniji u kojima su Albanci brutalno ubijali policajce, okrive Srbiju, pa čak i Rusiju!

Strasti u Makedoniji nakon jučerašnjih krvavih sukoba se smiriju, ali se miris baruta još uvek oseća. Konačni bilans poginulih se još uvek ne zna, ali poznato je da je u dvodnevnim sukobima "terorističke grupe" i makedonske policije i vojske poginulo osam policajaca, a 30 je ranjeno. Tridesetak terorista se predalo policiji. Terorističku grupu, kakao je Telegraf.rs već pisao predvodili su: ozloglašeni Muhamed Krasnići tzv. komandant Mališeva, Mirsad Ndrecaj tzv. komandant Nato, Sami Ukšini tzv. komandant Sokoli, Beg Rizaj alijas komandant Begu i Dene Šehu alijas Juniku.

OVO SU ŠIPTARSKI ZLIKOVCI KOJI SU TERORISALI MAKEDONIJU: Dobro zapamtite te njuške! (FOTO) (VIDEO)

Macedonia Shootings

INVAZIJA TERORISTA NA MAKEDONIJU: Najpotresnije fotke novog rata na Balkanu

Deo privedenih je od ranije poznat policiji, a na mestu gde su savladani i uhapšeni, pronađen je arsenal oružja.

Sukobi u Makedoniji su napravili totalnu konfuziju u regionu centralnog i zapadnog Balkana, a špekulacije i osude ko je kriv i zašto je došlo do sukoba se nižu jedna za drugom.

Ipak, verzija koja nas najviše zanima, a ne možemo reći da smo iznenađeni, već da je to nekako poslednjih decenija postalo nažalost "prirodno" je da je i Srbija umešana u ovaj sukob!

KRVAVO LICE ZLIKOVCA: Ovako izgleda uhapšeni ALBANSKI TERORISTA koji je ubijao po KUMANOVU! (VIDEO)

Naime, Florian Ćehaja, direktor kosovskog Centra za bezbednosne studije, rekao je da ne treba isključiti mogućnost da su "Rusija i Srbija umešani u ovu situaciju".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ćehaja takođe kritikuje i pristup zvanične Tirane i Prištine u toku ovih događaja, ali i ne krije skepsu da OVK (Oslobodilačka vojska Kosova) ponovo može da bude aktivirana u Makedoniji.

- Govor mržnje i ekstremističke akcije moraju biti zamenjeni poštovanjem osnovnih ljudskih prava, demokratije i vladavine prava. Međuetnički suživot predviđen Ohridskim sporazumom je od ključnog značaja za demokratsku stabilnost i put Makedonije ka evroatlantskim integracijama - bila je reakcija je albanskog ministarstva spoljnih poslova.

Istovremeno je i Kosovsko ministarstvo inostranih poslova osudilo pokušaj destabilizacije Makedonije i apelovalo na uzdržanost od nasilja u toj zemlji.

ALBANSKI ISTORIČAR PRETI SRBIMA: Dajte nam JUG SRBIJE ili KREĆEMO U SUROV NAPAD!

Nemiri u Makedoniji došli su u veoma teškom trenutku za ovu državu. Naime, analitičari su još početkom aprila upozoravali da EU i Brisel moraju da nađu mehanizme i preduznu određene mere kako bi sprečile eventualne međuetničke sukobe i izvukle Makedoniju iz parlamentarne krize.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Istovremeno, sve se više u javnosti pominje tzv, ideja Velike Albanije, što je još jedan od faktora koji utiče na nestabilnost u regionu.

Takođe, govori se da su ovi nemiri izazavani od strane SAD i da bi Rusi odustali od izgradnje gasovoda koji bi iz Grčke preko Makedonije došao i u Srbiju.

Dešavanja u Makedoniji možete pratiti ovde.

(M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DJENERAL LENI

    11. maj 2015 | 14:04

    Ovo je pitanje za GRCKU,MAKEDONIJU,SRBIJUI CRNU GORU... te 4 zemlje da sednu i da naprave plan zastite od VELIKE ALBANIJE jel 4 zemlje su jace od 1

  • Krajisnik

    11. maj 2015 | 14:26

    Haahahahaa,ja zaista moram da im odam priznanje.....koji su to carevi....sad ce CNN da javi kako su zli Srbi opet napali neduzne albatrose

  • Жељко

    11. maj 2015 | 15:08

    Срби су криви што албанско питање нису решили '99. Нити би ви имали разлога да кривите Србију нити би ми имали вас у Србији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA