POTVRĐENO: Vučić 27. maja u ALBANIJI!

Domaćin srpskog premijera biće Edi Rama, a njegov odlazak u ovu zemlju je potvrdio kabinet predsednika Vlade Srbije, kao i kabinet premijera Albanije

  • 8

Premijer Srbije Aleksandar Vučić oputovaće 27. maja u Tiranu u zvaničnu posetu Albaniji, objavio je list "Danas" pozivajući se na kabinet predsednika Vlade Srbije i na kabinet premijera Albanije.

Kako napominje list na svom sajtu, to će biti prva zvanična poseta srpskog zvaničnika Albaniji na najvišem nivou.

Domaćin srpskog premijera biće premijer Albanije Edi Rama, koji je 10. novembra 2014. boravio u Beogradu u prvoj poseti najvišeg albanskog zvaničnika u poslednjih 68 godina.

Najavljujući posetu Aleksandra Vučića Albaniji, savetnik predsednika vlade Albanije Škeljzen Malići rekao je za "Danas" da premijeri Rama i Vučić "trasiraju važnu prekretnicu na putanju koja će biti osovina mira i stabilnosti u regionu".

- Ako je za šest ili sedam meseci ispravljeno ono što je celi prošli vek propušteno, to je velika stvar ne samo u albansko-srpskim odnosima već i za ceo region - smatra Malići.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je najavio da će dva premijera razgovarati i o auto-putu Drač-Niš.

- Neka je Vučić dobrodošao i neka povuče nogu Srbima, otvori im put da upoznaju i poštuju Albaniju i Albance, i da onda auto-putem budućnosti Drač-Niš krenu sa obe strane ljudi od biznisa, turisti, umetnici, sportisti... - zaključio je Malići.

Kako podseća "Danas", 5. februara ove godine u Tirani je održan prvi bilateralni sastanak srpskih i albanskih zvaničnika posle 23 godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicha

    12. maj 2015 | 22:12

    Nikako tamo,znaš kako su nam koknuli kralja u Marselju.Mlad si ne upadaj u zasedu.zapad te ne voli jer im se brecaš s pravom.Nema tog obezbeđenja koje će te sačuvati ako na zapadu presude.MOLIM TE SEDI KUĆI.

  • NOJ DOJCLAND

    12. maj 2015 | 21:40

    Ako su ovo zahtevi EU i oni se budu sproveli onda ce mo dobiti i Kalifat drzavu u sred Nemacke i to u vrlo kratkom periodu.Srbija bi trebala onda da medju prvima prizna drzavu Kalifat za uzvrat Kosovo.Definitivno da EU puca sama sebi metak u celo.

  • patriot

    12. maj 2015 | 22:51

    Nece jedan albanac sam na srbina ali otici u jazbinu punu albanaca gde su u coporu jaki to je nesto drugo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA