Babić: Srbiji NEĆE stranci pisati Ustav!

- U reformi političkog sistema neće učestvovati samo parlamentarne stranke, već i one koje nisu u skupštini kao i celokupan civilni sektor - rekao je šef poslaničke grupe SNS

  • 0

Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS i Akcionog tima za reformu političkog sistema izjavio je da će poziv za učešće u tom poslu biti upućen i vanparlamentarnim strankama, civilnom sektoru, SANU, i da veruje da će prva rešenja biti poznata do kraja godine.

- Verujem da ćemo do prvih rešenja doći pre kraja ove godine. Mislim da je potrebno poći od lakših tema, da bi teže stavili na sto, - rekao je Babić i dodao da će na prvom sastanku, koji se očekuje u prvoj polovini naredne sednice, biti razgovarano o formatu i veličini tima.

Babić: Srbija do kraja godine MENJA USTAV!

Želja SNS, na čiju inicijativu je i formiran Akcioni tim, kako je napomenuo, jeste da on bude proširen i na vanparlamentarne stranke, predstavnike civilnog sektora, a da očekuje i aktivno učešće predsednika SANU.

- Svakog zainteresovanog čoveka u Srbiji, koji želi boljitak Srbije, ćemo poslušati i saslušati. Žao mi je što se u medijima pronela vest da će nam stranci pisati Ustav, naravno da neće stranci pisati Ustav. Dobro je za naš sistem da najbolje mere koje su primenile zemlje EU primenimo i u našoj zemlji - kaže Babić.

Foto: Tanjug/Aleksanadar Stojanović Foto: Tanjug/Aleksanadar Stojanović

Šef poslaničke grupe SNS napominje da preambula Ustava Srbije apsolutno nije tema.

NA OVU UCENU SRBIJA NEĆE PRISTATI: Nemačka traži da izbacimo Kosovo iz Ustava!

Upitan za mišljenje opozicije da će Akcioni tim služiti samo za prikrivanje važnijih tema u zemlji, Babić je kazao da u parlamentu nema opozicije, jer su neke stranke na vlasti u Vojvodini.

- Ne vidim gde je tu opozicija. Što se tiče primedbi, ukoliko misle da je naš politički sistem savršen i dobar, mogu da kažu, ako misle da je 250 poslanika odlično, neka kažu. U svakom slučaju, SNS želi da reformiše naše društvo, na red je došao i politički sistem. U to ne želimo da uđemo sami, već da to sprovedemo konsenzusom i dijalogom - rekao je Babić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA