Vulin: Rasprava o rehabilitaciji Mihailovića neće doneti ništa dobro

Sud je poništio suđenje četničkom vođi zbog proceduralnih teškoća i grešaka, smatra ministar rada i dodaje da o zločinima četničkog pokreta sud nije odlučivao

  • 2

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekao je povodom rehabilitacije Dragoljuba Draže Mihailovića, da Srbija kao pravna država poštuje svaku odluku suda, te da rasprava o tome nikom ne donosi ništa dobro.

Prema njegovim rečima, sud je poništio suđenje zbog proceduralnih teškoća i grešaka.

- O brojnim zločinima četničkog pokreta, ratu i zločinima nad civilima i pripadnicima Narodnooslobodilačke vojske ovaj sud nije odlučio -  rekao je Vulin.

EVO ŠTA ZNAČI REHABILITACIJA ČETNIČKOG ĐENERALA: Ko kaže DRAŽA JE IZDAJNIK platiće kaznu do 450.000 dinara!

On je dodao da je rasprava o rehabilitaciji bespotrebna jer je ona, kako je rekao, završena još 1945. godine kada je srpski narod stao aktivno na stranu antifašističke koalcije i postao deo pobedničke koalicije.

- Bojim se da smo doveli do toga da mnogi koji ne misle dobro srpskom narodu imati sjajnu priliku da vrše reviziju istorije i Drugog svetskog rata i pokušavaju da prave lažne simetrrije i umanje značaj žrtava srpskog naroda u ratu - rekao je ministar dodavši da Srbija neće dozvoliti da se vrši revizija istorije ni kada je reč o ratovima 90-tih godina i NATO agresiji.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaaaaaa

    19. maj 2015 | 03:24

    Interesuje me kada i da li ce voditi postupak za zlocine koji su cinjeni od strane partizana

  • banpet

    17. maj 2015 | 17:14

    Čitam komentare ( velik broj komentara, je proizvod botova ) i "plačem" ! Pozivamo se na jedinstvo, da se negleda prošlost, a sve je učinjeno i čini se suprotno tome. Nosioci vlasti kao simpatizeri čet.pokreta, taktikom tik-tak (malo, pomalo sa kraćim vremenskim pauzama) i rupama u pravnom sistemu, nasilnim putem pokušavaju menjati, ne samo istoriju nego i svest ljudi! Toliki cinizam u izjavama, prosto svakog normalnog čoveka mora da zaboli! Nema ovde želje za pomirenjem, ovde je želja isklučivo revanžizam (fašizam)! Srbiji jeste preko potrebno jedinstvo (i ja ga želim), ali se ono može postići jedino iskrenom željom i čistim srcem, što podrazumeva realno sagledavanje događaja iz prošlosti ovog naroda. I da svako (Partizani, Četnici, i itd...) prvo sebe kritički sagledaju i samoukore, a onda i bratu svom možda nešto zameriti!!!! Sve van ovoga je obična glupa strast, navijanje, jednom rečiju bezumlje. Nikoga nevređajte ( pogotovo pokojne ), nismo im držali sveću za života! Sve što znamo, može biti a i nemora ( a istina je negde između, uvek)! Za kraj, "I ako smo Srbi, budimo ljudi"!!!!! (Više Hrišćani)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA