EVO KAKO SU AMERIKA I NATO LAŽIMA OTELI SRBIJI KOSOVO: Francuski SPECIJALAC otkriva sve TAJNE bombardovanja Srbije!

- Bil Klinton i Medlin Olbrajt tvrdili su tada da se na Kosovu i Metohiji dogodio genocid sa više od 100.000 ubijenih Albanaca, navodeći da je to bila "ogromna laž koju su preuzeli i prihvatili gotovo čitava Evropa i svet - priča oficir NATO-a u penziji

  • 37

Francuski pukovnik Žak Ogar (60) svoju vojničku karijeru u NATO vojnom savezu nije baš najsrećnije okončao, a razlog je taj što je štitio Srbe na Kosovu i Metohiji tokom bombardovanja 1999. godine.

- Britanci su na Kosovu izigravali mirovnjake, a u stvari borili su se zajedno sa teroristima OVK-a protiv Srba. Hteo sam da rasteram bandu, ali britanski general Mej tražio je da ne pucam po njegovim vojnicima - priča penzionisani francuski pukovnik.

Ogar je bio iskusni ratnik iz afričkih sukoba i padobranac Legije stranaca i smatra da je najvažnije to što nije ratovao protiv Srba i što je "osvetlao obraz" Francuza i svoje porodice, u kojoj je on 12. generacija oficira.

DA LI SU SRBI BLIŽI RUSIJI ILI ZAPADU? Lavrov u Beogradu OPIPAVA PULS SRBIJE!

Pukovnik kaže da mu je već prvih dana boravka na Kosovu bilo jasno da SAD šire dezinformacije i tako "truju" svet lažima o Srbima kao zločinačkom narodu.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Bil Klinton i Madlen Olbrajt tvrdili su tada da se na Kosovu i Metohiji dogodio genocid sa više od 100.000 ubijenih Albanaca, a to je zapravo bila ogromna laž koju su preuzeli i prihvatili gotovo čitava Evropa i svet. Oni koji su plasirali te laži o genocidu, dakle pored Olbrajtove i američki generali Vesli Klark i Majkl Džekson, sada se besramno bogate na Kosovu - objašnjava Ogar.

Kako kaže francuski pukovnik, njega su od malena učili da voli Srbiju, jer je to prijateljstvo francuskog i srpskog naroda još od vremena Jelene Anžujske.

- Kada sam kao komandant francuskih specijalnih jedinica posle bombardovanja Srbije došao na Kosovo, nisam imao nikakvih moralnih dilema. Pre tog puta, moj otac, penzionisani general francuske vojske, rekao mi je da pazim šta tamo radim jer Srbi su čestit narod i imaju slavnu istoriju - kaže Ogar, ukazujući da je čitao knjigu Dušana Batakovića "Kosovo, spirala mržnje" kako bi se bolje pripremio za misiju.

Ali, pravu sliku o kosovskim zbivanjima stekao je tek kada je video šta se događa na terenu.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Amerikanci su bukvalno oteli vekovnu srpsku zemlju i predali je terorističkoj OVK. Kada sam došao na Kosovo, brzo sam shvatio da je i Francuska izabrala pogrešnu stranu i izdala tradicionalno francusko-srpsko prijateljstvo. Nisam mogao da razumem zvanični Pariz koji je popustio pod pritiskom SAD i stao na stranu "bande terorista".

Posebno su ga razočarali Britanci koji su igrali "dvostruku igru".

- Britanci su na Kosovu izigravali mirovnjake, a u stvari borili su se zajedno sa teroristima OVK protiv Srba. Dobro se sećam predvečerja 17. juna 1999. godine kada je OVK postavila zasedu koloni srpskih civila koja se sa 200 traktora povlačila iz Peći prema Kosovskoj Mitrovici - svedoči Ogar.

Kada se dogodio taj napad poslao je helikopter da vidi poziciju OVK i zatim naredio vojnicima da rafalnom paljbom po položajima OVK-a rasteraju bandu.

NAJNOVIJI PLANOVI TERORISTA: Albanci posle MAKEDONIJE, napadaju Srbiju! Na METI su tržni centri i festivali!

Usledio je šok!

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

- Zaprepastio sam se kada me nekoliko trenutaka kasnije radio vezom pozvao britanski general Mej, zahtevajući da ne pucam po njegovim vojnicima -  priča pukovnik Ogar.

On objašnjava da su u tom napadu na kolonu srpskih civila, zajedno sa albanskim teroristima, učestvovali i britanski vojnici, koji su se povukli kada je stigla Sedma brigada srpske vojske koja se tih dana povlačila iz južne srpske pokrajine, u skladu sa Kumanovskim sporazumom.

Komandant francuskih specijalnih jedinica na Kosovu i Metohiji u leto 1999. godine pukovnik Žak Ogar video je tih dana još mnogo sličnih napada terorista. Kaže da je pomagao Srbima gde god je to bilo moguće.

- Zbog velike nepravde koju čini međunarodna zajednica prema srpskom narodu, po povratku u Francusku odlučio sam da se prevremeno penzionišem. Moje ponašanje na Kosovu verovatno je smetalo starešinama iako mi to nisu rekli - navodi Ogar.

Po povratku sa Kosova trebalo je da preuzme komandu u jednom puku francuske vojske, ali to mu nije omogućeno. Tada je shvatio da predstavlja problem za francusku vojsku.

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

- To me je jako naljutilo i odlučio sam da napustim armiju. To je bila jedna od najtežih odluka koju sam doneo u životu, ali sa ove vremenske distance mislim da sam dobro učinio - kaže Ogar.

Kada je okačio pušku o klin, i izašao iz sveta vojske, ratovanja, Ogar je u Francuskoj otvorio svoje preduzeće koje se bavi finansijskim konsaltingom i savetovanjem francuskih kompanija o tome kako na najbolji način da posluju u svetu.

POSLEDNJI LEGIONAR KOJI JE POGINUO BIO JE SRBIN: Priča iz sedišta Legije stranaca u Francuskoj

- Bio bih najsretniji kada bih mogao da pomognem ekonomski razvoj Srbije i Republike Srpske. Sada je najvažnije da vlast i preduzeća u Srpskoj definišu svoje potrebe u saradnji sa francuskim kompanijama i oblike saradnje koji bi bili najkorisniji -  poručuje Ogar, prijatelj Srba.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    15. maj 2015 | 15:29

    Svaka cast pukovnice,vi ste pravi oficir,bez obzira na posledice,vi ste se ponasali vojnicki,cestito i zelim vam svu srecu u ovom pokvarenom svetu.

  • BEN DELIJA

    15. maj 2015 | 15:33

    BRAVO ZAK BAR TI JE SAVEST CISTA

  • Metohija

    15. maj 2015 | 16:59

    Iza svih ubistava po citavoj Srbiji i na AP KiM -u od 90-te,stoje britanska obavestajna sluzba i CIA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA