Vučić: Platforma je ozbiljan tekst, i sa njom mora da se upozna šira javnost

- Razgovaraćemo o platformi za Kosovo u državnom vrhu. Uveren sam da je Nikolić spreman da čuje primedbe i da vidi šta bismo izmenili - kaže premijer Srbije

  • 3

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, rekao je da je platforma predsednika Srbije Tomislava Nikolića o Kosovu i Metohiji ozbiljan tekst o kojem će se razgovarati u državnom vrhu i da će u javnost izaći kad se bude sagledalo koliko je realistična.

- Reč je o obimnom i ozbiljnom tekstu. Kad budemo sagledali koliko je realističan i može da se sprovede u delo, izaći ćemo u javnost. Razgovaraćemo o tome u državnom vrhu. Potrebno je da se svi upoznaju sa platformom - istaknuti intelektualci, javni radnici, pravnici...- rekao je Vučić.

Vučić: Umoran sam od strpljenja u odnosu sa EU

Vučić je rekao da razume predsednika Nikolića i da predsednik odlično razume u kakvoj se situaciji, nimalo lakoj, nalazi Srbija.

- S jedne strane suočava se sa tim da evropska i ekonomska budućnost zavise od toga što ćete da činite neke ustupke koje ne biste u određenim momentima činili. Onda uvek dođete u situaciju da to morate da vagate i odmeravate i u tome je suština ozbiljnog bavljenja politikom i zato sam uveren da ćemo naći najbolji način i odgovor - rekao je Vučić, istakavši da ništa nije sveto pismo osim boljeg života za građane Srbije.

Mihajlović: Ne znam šta piše u Nikolićevoj platformi za Kosovo

On je dodao da zna da je predsednik spreman da čuje primedbe i da vidi šta je ono što bismo izmenili.

- Uveren sam da EU ne želi i neće pristati na ukidanje dijaloga, iako to ne piše u tekstu, ili da svoju poziciju suzimo dotle da ne možemo na ozbiljan način da nastavimo razgovore sa kosovskim Albabncima - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JoCa NadrljaNi

    23. maj 2015 | 18:48

    23. maj 2015. Poznati austrijski list Viener cajtung, jedan od najstarijih listova na svetu koji još uvijek izlazi (prvo izdanje štampano je 8.8.1703.) objavio je tekst o aktuelnoj krizi u Makedoniji, ali i šire situacije na Balkanu. U osvrtu, koji potpisuje novinar Stefan Haderer, navodi se: „Politika Zapada koja želi da odseče sve rusko-prijateljske veze počela je da se širi Balkanom. Američka Vlada već je odredila kako Makedonija treba da bude uređena“. U tekstu se navodi da Makedonija i Srbija nisu podržale sankcije prema Rusiji i da će sada zbog toga „platiti visoku cenu“. (web-tribune.com/tema_dana/austrijska-stampa-srbija-i-makedonija-ce-platiti-visoku-cenu-zbog-neuvodenja-sankcija-rusiji#)

  • Ljubica

    22. maj 2015 | 11:13

    Ne znam kakva je platforma predsednika Tomislava Nikolica, ali cim su Ceda i ostali zuti analiticari protiv nje , a da je nisu ni procitali, znaci da je dobra za srpski narod.

  • Ljubica

    22. maj 2015 | 10:34

    Ne znam kakva je platforma predsednika Tomislava Nikolica, ali cim su Ceda i ostali zuti analiticari protiv nje , a da je nisu ni procitali, znaci da je dobra za srpski narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA