Vučić: Otvaranje poglavlja zavisi od dijaloga Beograda i Prištine

Srbija je najveći deo posla obavila, otvorena su joj sva vrata u Evropi i jedna je od najpoštovanijih zemalja, svojim radom zaslužila je početak pregovora sa EU, tvrdi srpski premijer

  • 0

Aleksandar Vučić, srpski premijer, rekao je da otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU isključivo zavisi od dijaloga Beograda i Prištine i da nema nijedne druge teme, niti drugih uslova.

Vučić je, upitan kad očekuje otvaranje prvih poglavlja, kazao je da smatra da je Srbija najveći deo posla obavila, ali i ukazao da otvaranje poglavlja zavisi isključivo od dijaloga Beograda i Prištine.

- Slušao sam neke političare koji su govorili da otvaranje poglavlja zavisi od akcionog plana za poglavlja 23 i 24. Moram da kažem da ti ljudi pojma nemaju šta pričaju. Tu se radi o Zajednici srpskih opština, energetici i telekomunikacijama, dakle, dijalogu Beograda i Prištine. Ne postoji nijedna druga tema i nijedan drugi uslov - rekao je Vučić.

Vučić: Umoran sam od strpljenja u odnosu sa EU

On je naveo da se o tome još razgovara i da Evropska unija ocenjuje da li je ono što je urađeno u vezi s pravosuđem, civilnom zaštitiom, opštinama na severu Kosova i Metohije, kao i vraćanjem Srba u institucije dovoljno.

- Sve novo što bi se uradilo prebacilo bi se na teg koji znači otvaranje poglavlja - rekao je Vučić.

Premijer je naveo da je Srbija svojim radom zaslužila otvaranje poglavlja ističući da su Srbiji otvorena sva vrata u Evropi i da je jedna od najpoštovanijih zemalja u regionu i šire zbog svojih ekonomskih reformi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA