NAMBIJA, VAZDUPLOHOV, MAŠINA S ONOM GVOZDENOM RUKOM... Evo koje reči su IZMISLILI srpski političari! (VIDEO)

Od naših političara svašta možemo da očekujemo, ali to da mešaju slova i da ne znaju da izgovore pojedine reči, već je previše i veoma ozbiljan problem, evo koje smo reči naučili od njih

  • 15

Srpski političari iz dana u dan briljiraju i stalno nas nauče nekom novom reči ili pojmu, a poslednji u nizu novih pojmova koje su nas naučili poslanici u Skupštini Srbije je vazduplohov, koji je izgovorio šef naprednjaka u parlamentu Zoran Babić. Telegraf.rs vas podseća na sve one nove reči koje smo čuli od srpskih političara!

Nije čudno ukoliko neko, umesto na primer "infarkt", kaže "infrakt", pa se odmah ispravi i izgovori pravilno ovu reč. Ali, ako simptomatično ponavlja "infrakt", onda to možemo slobodno da označimo kao elementarnu nepismenost.

S obzirom da živimo u zemlji u kojoj obrazovanje baš i nije neki ponos, kao i čitanje, primera poput navedenog ima puno. Mešaju se slova, reči, izmišljaju novi netačni pojmovi, ima tu svega, posebno "koliko smo pismeni" vidi se u komentarima na raznim forumima.

Babić: U reformi političkog sistema treba svi da učestvujemo 

Pritom, ne možemo zameriti na slovnim greškama u pisanju i izgovoru nekoj starijoj osobi sa sela, koja je davno završila četiri razreda i ceo život provela na njivi, ali zašto ne bismo upozorili pojedine političare da povedu računa kako se izražavaju, jer pojedinci redovno prave greške u govoru. Slovne greške, nedopustive, a pritom su završili visoke škole.

Foto: Tanjug / Miloš Jelesijević Foto: Tanjug / Miloš Jelesijević

Kada je Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS, prvi put izgovorio tokom jedne rasprave u Skupštini Srbije termin "vazduplohov", pomislilo se da je reč o lapsusu. Međutim, šef skupštinske Akcione grupe za reformu političkog sistema, je ozbiljno mislio kada je rekao "vazduplohov" jer je ponovio još četiri puta! Građani su imali tu privilegiju da u daljem Babićevom govoru  čuju i za "vazduplohovnu letelicu", ali i za "bespilotni vazduplohov".

Nije poslanik naprednjaka usamljen, njegovom stranačkom kolegi i poslaniku Vladimiru Đukanoviću, malo se zapetljao jezik kada je želeo da objasni kada izlazi mesečnik (novina). Đukanović je maestralno objasnio da "mesečnik izlazi na svake dve nedelje".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Od Velimira Ilića, minstra za vanredne situacije, svašta smo proteklih 15 godina doživeli, videli, čuli. Ali, ostalo je u sećanju njegovo objašnjenje o terenskom vozilu sa viljuškom za sanaciju zemlje.

- Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje… Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su - reče Velja i ostade ministar.

GODINA BISERA SRPSKE POLITIKE: Ovo su najveće PROVALE ministara i političara! (VIDEO)

Jedna od reči koje smo naučilo od srpskih političara svakako je i Nambija, koju je izgovorio Aleksandar Šapić, a ako smo neke od bisera srpskih političara zaboravili, podsetite nas u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA