Davenport: EU veoma poštuje Vladu Srbije!

Srpski premijer i šef delegacije Evropske unije u Srbiji zaključili su da je Srbija znatno napredovala u reformama i nadaju se da će uskoro biti otvorena pregovarčka poglavlja sa EU

  • 3

Evropska unija veoma poštuje Vladu Srbije zbog uspešnih ekonomskih reformi koje sprovodi i političkog doprinosa stabilnosti u regionu, rekao je danas šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Davenport u razgovoru sa premijerom srpske Vlade, Aleksandrom Vučićem.

- Evropska unija uverena je u kapacitete Vlade da vodi Srbiju na evropskom putu - rekao je Davenport.

Tokom sastanka, kako je navedeno, razgovaralo se i o dijalogu Beograda i Prištine, a tom prilikom je zajedničko konstatovano da je neophodno da se dijalog intenzivira.

ISTRAŽIVANJE: Srbi najviše veruju Vučiću i Dačiću!

Izražena je i zajednička želja premijera i ambasadora EU da uskoro dođe i do otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja.

Premijer Vučić i ambasador Davenport konstatovali su da se dobra saradnja delegacije EU i Vlade Srbije vidi i kroz realizaciju zajedničkih projekata, posebno na obnovi područja ugroženih posle prošlogodišnjih katastrofalnih poplava.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    26. maj 2015 | 19:43

    Jeste , vidi se, ni glasove za pesmu evrovizije nisu u stanju pošteno da izbroje, sva sreća pa se radi o Austriji, zemlji - prijatelj Srbije, zamislite šta bi tek bilo da je bilo u jednoj od onih šta nije prijatelj Srbije.

  • Stanoje

    26. maj 2015 | 19:21

    Kako je ovaj čovek licemer,pa kada poštujete ovu Vladu,zašto nas ucenjujete ? Primite nas već u tu EU ! Kakvi pregovori kakva poglavlja,kakvi bakrači ?

  • Dag

    26. maj 2015 | 19:16

    Iz usta mi reci uze,,a niz lice - teku suze,... (Prisetite se ,uloge Evgleza,jos iz doba Karadjotdja,pa do dananjeg "prestolonaslednoka".Da li pamtite ,da je ova licnost,bila, engleski ambasador - u Sebiji?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA