JOVANKA HTELA DA UBIJE TITA: Otkriveni nepoznati detalji iz braka Brozovih!

Nalazi Jovankinog zdravstvenog stanja iz sedamdesetih pokazuju da je imala psihički "paranoidni poremećaj". Lekar Kušić je kod nje primetio "prisustvo psihičke napetosti, uz promenljivost raspoloženja", koje je popuštalo posle uzimanja alkohola ili tokom obroka

  • 30

Kada zdravstveno stanje bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita pogoršao, njegova supruga Jovanka često mu je govorila da neko želi da ga otruje zbog čega mu je branila da pije lekove. Ipak, Maršalovi saradnici plašili su se da će ga baš ona ubiti.

 

(SVETSKA EKSKLUZIVA) ISPOVEST PRVOG ROBIJAŠA S GOLOG OTOKA: Ovaj čovek zna sve tajne NAJKRVAVIJEG MESTA NA BALKANU!

 

Ove detalje iz ličnog života Brozovih otkriva nova knjiga Ive i Slavka Goldštajna koja će uskoro biti objavljena u Zagrebu, prenose beogradski mediji.

 

U knjizi će biti i delovi izveštaja Titovog lekara Miroljuba Kušića, koji tvrdi da se Jovanka energično suprotstavljala tome da Tito prima bilo kakve injekcije, a u početku se protivila i insulinskoj terapiji uprkos opasnosti od dijaetičke kome koja mu je pretila.

 

Foto: Arhivska fotografija

Foto: Arhivska fotografija

 

- Kušić konstatuje da se u tom razdoblju "psihičko stanje Jovanke Broz postepeno izmenilo i da ga je karakterisala povećana agresivnost. Titovi saradnici su se zabrinuli za njegovo zdravlje, pa i život, jer nisu bili sigurni neće li ga Jovanka "napasti nekim tupim predmetom, a nisu bili sigurni nema li ona pri sebi i pištolj" - navodi se u knjizi.

 

Nalazi Jovankinog zdravstvenog stanja iz sedamdesetih pokazuju da je imala psihički "paranoidni poremećaj". Kušić je kod nje primetio "prisustvo psihičke napetosti, uz promenljivost raspoloženja", koje je popuštalo posle uzimanja alkohola ili tokom obroka.

 

- Kušić konstatuje da je kod Jovanke Bro postojao "patolšoki, opsesivni strah", kao i "sumnjičavost i ideje proanjanja" - navodi se u knjizi.

 

Foto: Office of the President of the United States

Foto: Office of the President of the United States

 

Ipak, Tito je smatrao da se radi o"nezreloj ličnosti, koja nije dorasla situaciji u kojoj se našla", a da i "klimaks utiče na to".

 

Titov unuk Joška Broz pak smatra da je Jovanka zbog prevelike ljubavi prema Titu imala strah kad je reč o njegovoj bezbednosti.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    27. maj 2015 | 07:24

    Sada moze da pise ko sta zeli i izmislja. Jovanka je smetala onima koji su postepeno razbijali Jugoslsviju.

  • Sasa

    27. maj 2015 | 09:08

    Primecena psihicka napetost uz promenu raspolozenja je sasvim normalno stanje u njenoj situaciji.Tito je bio bolestan a ona i on okruzeni kretenima koji su pokazali svoje pravo lice cim je Tito umro.

  • AD

    27. maj 2015 | 07:21

    Sada se moze pisati sve i svasta kada ga nema.Za njegovog zivota se nije smjelo pisnuti.Dok i ovo sumnjam da je tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA