VUČIĆ U AMERICI: Evo s kim će se prvo sastati premijer Srbije u Vašingtonu!

Premijer Srbije započeo je dvodnevnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, tokom koje će se sresti sa potpredsednikom Džozefom Bajdenom, i razgovarati o ključnim temama za Srbiju i odnose dve države

  • 0

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije stigao je u zvaničnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama gde će, na poziv američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, boraviti do četvrtka 4. juna. Neposredno po dolasku u Vašington, Vučić je rekao da je ova poseta veoma važna za našu zemlju i da je srećan što ima ''pun raspored''.

- Američki investitori ne razmišljaju o nastavku svojih ulaganja u jednu zemlju, ili dolasku, ukoliko tamo ne postoji politička stabilnost i ukoliko to ne odobrava i politika SAD. To što ću imati intenzivne sastanke, govori o interesovanju SAD za Srbiju i za sve ono što činimo tokom reformi, kao i za evropsku budućnost Srbije - rekao je Vučić.

Vučić odlazi u SAD da traži podršku za ostvarenje "Srpskog sna"

Reč je pre svega o saradnji sa tri komapnije koje su vezane za IT sektoru - Dženeral elektrik, Majkrosoft i NCR, dodao je srpski premijer po dolasku u Vašington.

Kako je najavljeno, Vučić će tokom posete razgovarati sa Bajdenom i drugim američkim zvaničnicima o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i podršci Vašingtona evropskom putu Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA