CEO SVET ĆUTI O OVOM ZLOČINU: Ovako su SRPSKI SPECIJALCI BRUTALNO POBILI vojnike OVK koji su spasavali Srbe s Kosova!

- Naređenje za ubistvo braće Bitići, američkih državljana i pripadnika OVK, dao je sada pokojni ministar unutrašnjih poslova Vlajko Stojiljković - tvrdi Vladimir Vukčević

  • 89

Braća Ilija, Mehmet i Argon Bitići, američki državljani albanskog porekla i pripadnici tzv Atlanske brigade OVK uhapšeni su 26. juna 1999. godine na administrativnoj granici sa Srbijom, kada su pokušali da Srbe iz Prizrena prebace u Srbiju, međutim umesto na slobodi posle pritvora našli su se mrtvi sa rupom od metka u glavi u masovnoj grobnici na Kosovu!

NAJNOVIJI DETALJI UBISTVA BRAĆE BITIĆI: Srpski SPECIJALCI ubili su METKOM U POTILJAK vojnike OVK koji su SPASAVALI SRBE!

Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević kaže da je srpsko tužilaštvo delimično uspelo da probije takozvanu "balkansku zaveru ćutanja" između pripadnika MUP-a u vezi sa ubistvom troje američkih državljana i pripadnika OVK, braće Bitići, ali da to i dalje nije dovoljno za optužnicu protiv izvršilaca i nalogodavaca.

- Naređenje za ubistvo braće Bitići, američkih državljana i pripadnika OVK, dao je sada pokojni ministar unutrašnjih poslova Vlajko Stojiljković - rekao je Vukčević.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

SLUČAJ BITIĆI: Od ove teme ZAVISE odnosi Amerike i Srbije!

Vukčević je objasnio da je, iako to nije uobičajeno, kao tužilac odlučio da izađe u javnost sa nekim novim podacima, jer je brat ubijenih Fatos Bitići izneo brojne neistine i ugrozio predmet.

- Ispitivali smo motiv za ubistvo, bilo je različitih indicija, ali nijedna od tih stvari nije potvrđena - naveo je Vukčević i dodao da je slučaj o ubistvu braće Bitići i dalje u fazi predistražnih radnji.

Printskrin: Youtube/rudar7 Printskrin: Youtube/rudar7

Gostujući u Dnevniku RTS-a, tužilac je objasnio da postoje saznanja da je naredbu izdao Vlajko Stojiljković preko policijskog generala Vlastimira Đorđevića i Gorana Radosavljevića Gurija.

Pritužba protiv Srbije u UN zbog ubistva braće Bitići

Vukčević je rekao da su sva veštačenja u vezi sa ubistvom braće Bitići rađena u FBI-ju.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Braća Bitići, američki državljani albanskog porekla, ubijeni su tokom sukoba na Kosovu 1999. godine. Nakon hapšenja i izdržane kazne zbog ilegalnog prelaska granice, oni su iz zatvora u Prokuplju odvedeni u Nastavni centar MUP-a u Petrovu Selu i tamo ubijeni. Njihova tela pronađena su 2001. godine sa još 67 muškaraca i 7 žena s Kosova!

– Ljudi kada čuju albansko ime kažu, pa ubili su neke Albance koji su došli da spasu Srbina koji ih je molio da ga izvuku na teritoriju centralne Srbije. Mi smo ih stavili u zatvor 14 dana zato što nisu imali vizu i onda umesto da ih pustimo, odveli smo ih i ubili. Sva trojica bili su američki državljani. To je naš problem sa Amerikom – rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Stojiljković, koji se sada pominje kao mogući nalogodavac tog ubistva, ubio se na stepeništu parlamenta SRJ 2002. neposredno posle usvajanja Zakona o saradnji sa Haškim tribunalom kojim je omogućeno izručenje domaćih državljana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Južnjak

    3. jun 2015 | 15:07

    Po međunarodnom pravu,ako se ubijaju teroristi,to ne spada u ratne zločine. Za razliku od ubistva regularnih vojnika,koji su zaštićeni svim konvencijama... OVK je bila šiptarska teroristička organizacija,tako da njeni pripadnici ne mogu da se nazivaju “vojnici”. Braća Bitići su bili teroristi…

  • delija

    3. jun 2015 | 15:23

    Spasavali srbe,a dosli iz amerike da se bore protiv srba..alo bre..pa niko nije lud ovde

  • Ja

    3. jun 2015 | 15:48

    E da slučajno nisam iz Prizrena još bi i poverovao u ovu nebuloznu priču o spašavanju Srba od strane braće Bitići! Alo bre!!!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA