SRBIJA MENJA USTAV ZBOG EVROPE! Evo kada će se Srbi ZAKLINJATI novom pravnom aktu!

Građani Srbije će 2017. godine dobiti novi najveći pravni akt jedne države, a imaće priliku da se izjasne na referendumu da li su za promenu Ustava

  • 8

Iz budžeta za Novi Ustav Srbije izdvojeno je 560.543 evra, uz dodatne troškove referenduma koji za sada nisu poznati. Najveći državni pravni akt biće usvojen tokom poslednja tri meseca 2017. godine.

U Akcionom planu Srbije za poglavlje 23 u pristupnim pregovorima sa EU navodi da će u poslednja tri meseca ove godine najmanje trećina poslanika inicirati promene Ustava i usvajanje priedloga za njegovu promenu, a javna rasprava bi trebalo da bude gotova do septembra 2016. godine.

Babić: U reformi političkog sistema treba svi da učestvujemo

U poslednja tri meseca ove godine Komisija za reformu pravosuđa, odnosno Radna grupa za izradu analize izmjene ustavnog okvira, trebalo bi da uradi analizu postojećih odredaba Ustava i predloži moguće izmene u svetlu mišljenja Venecijanske komisije i u skladu sa evropskim standardima.

Predlog Ustava, Vlada Srbije će uputiti na mišljenje Venecijanskoj komisiji. Posle usvajanja Ustava u Skupštini Srbije sledi donošenje Ustavnog zakona.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    3. jun 2015 | 13:06

    Promene,promene... (Da bi se ozakonilo, rasparcavanje - zemlje.)...

  • Iskreno

    3. jun 2015 | 12:12

    Usvoji novi posto ne radis u skladu sa postojecim.

  • Раде

    3. jun 2015 | 16:03

    А што да се мења?Шта се избацује из устава а шта додаје?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA