ZAŠTO BIH JA UBILA ĆURUVIJU? Evo kako je Mira Marković odgovorila na optužbe za UBISTVO!

  • 6

Supruga bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, Mirjana Marković rekla je za NIN da nije učestvovala u ubistvu Slavka Ćuruvije.

O vesti da postoji službena beleška u kojoj je zapisao da je "nalog za ubistvo Slavka Ćuruvije dala Mira Marković“ novinarka NIN-a razgovarala je telefonom sa nekadašnjom predsedicom Jugoslovenske levice.

Na pitanje zašto nikada nije reagovala na tako krupnu optužbu da je dala nalog za ubistvo Slavka Ćuruvije, Mira Marković je, između ostalog za NIN rekla:

- Te optužbe traju skoro 20 godina. Možda je trebalo da budem energičnija u demantijima odmah, ali je Slobodan smatrao da nećemo da se brukamo da reagujemo na razne optužbe. Ne mogu ja svakog dana da demantujem da nekoga nisam ubila, ne postoji mehanizam koji može čoveka da odbrani od takvih optužbi i takve propagande.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Na pitanje da li je čula da su mediji objavili da postoji službena beleška tadašnjeg načelnika policije Vlastimira Rođe Đorđevića u kojoj on kaže da ste vi dali nalog za to ubistvo, Markovićeva je rekla da to nije tačno.

- Nikad nisam ni čula za njega, ne znam ni ko je taj čovek. I što bih ja ubijala Ćuruviju, što mi on smeta?! Zašto bih ja ubila Ćuruviju? - upitala je Markovićeva.

Ona je potom rekla da nije razmišljala o tome da svedoči putem video linka ukoliko dobije pozov, kao i da nije mogla da daje naloge Državnoj bezbednosti.

- Kako bih ja to mogla?! Nisam kontrolisala ni ministarstva, niti sam bila zainteresovana za njih. Možda za Ministarstvo nauke. Ali kako bih ja mogla da dajem naloge DB-u?! I ovo ime što izmišljaju da je sa mnom u kontaktu, ja nikada nisam čula za njega. Ne znam ko je to - zaključila je Markovićeva za NIN.

(Telegraf.rs / Izvor: NIN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GRICKO

    4. jun 2015 | 11:13

    Nemojte joj sliku objavljivat ljubim vas,od nje imam nocne more.

  • Vesna

    3. jun 2015 | 21:02

    "Kako je ona "naivna"! I naravno, "nevina"!

  • obilic

    3. jun 2015 | 15:19

    Zamilosevica i miru markovic svi znaju koje mafije su radile za njih i sad egzistuju. Za milosevica su radili drzavna bezbednost specijalci na celu sa legijom. Sta sad to se sve i pise po raznim informacijama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA