STEPINAC JE USTAŠKI VIKAR! Ovom izjavom srpski ministar ZAPALIO je Hrvatsku!

Ministar rada Srbije, kritikovan je od strane hrvatskih političara, jer je tokom komemoracije žrtvama ustaškog logora u Jadovnu provocirao kolege, kako oni kažu "neprimerenim izjavama za takav skup"

  • 40

Hrvatski političari kritikovali su izjavu Aleksandra Vulina, ministra za rad, socijalna i boračka pitanja Srbije, koji je na komemoraciji u Jadovnu, kardinala Alojzija Stepinca nazvao "ustaškim vikarom".

Ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Aleksandar Vulin rekao je tokom odavanja počasti nastradalim logorašima u Jadnovu, da ne treba miriti mrtve jer se ne mogu pomiriti dželat i žrtve.

- Koji je ovo put da neko vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca preporuči za sveca, ako on to jeste šta je onda sa dušama poklanih u Jadnovu i s dušama pobijenih u Jasenovcu - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Kategorija gosta već je ona koja bi trebalo da odredi način ponašanja, uljudnost i civilizovanost kad neko dođe u drugu zemlju, tako da bih pre rekao da je gospodin Aleksandar Vulin problem srpske vlade, a ne naš - rekao je ministar kulture Hrvatske, Berislav Šipuš, koji je u nedelju takođe bio na komemoraciji žrtvama ustaškog logora Jadovno.

On je u izjavi novinarima na obeležavanju Dana antifašističke borbe u Brezovici kod Siska izrazio nadu da Vulinov govor neće naruštiti odnose dve zemlje.

Upitan da li će Hrvatska reagovati na Vulinove neprimerene izjave, budući da je to ranije učinila kada je srpski ministar generala Antu Gotovinu nazvao ustaškim generalom, Šipuš je odgovorio da će o eventualnoj reakciji odlučiti premijer.

Stjepan Mesić

Bivši predsednik Hrvatske, Stjepan Mesić ,izjavio je da Jadovno nije mesto s kojeg bi trebalo slati poruke kakve je slao Vulin, već mesto na kojem se treba pokloniti žrtvama.

- To je mjesto gde se moramo setiti žrtava i mora ostati mesto pijeteta, a ne dnevne politike - rekao je Mesić.

Na pitanje da li bi odgovorio Vulinu da je sada predsednik, Mesić je rekao da bi odgovorio samo preko medija, jer je "ćutanje najbolja uvreda".

(Telegraf.rs / Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi

    22. jun 2015 | 15:15

    Najveci zlocinac i ustasa Stepinac nek im je Vulin rekao

  • ...

    22. jun 2015 | 18:02

    Hrvati pokazuju takvo licemerstvo da je to nemoguce da covek slusa i cita. Alojzije Stepinac je nacista i zlocinac i to nisu Srbi izmislili imate dokumenta italijanskih generala koji su tada drzali delove Dalmacije i u kojima upozoravaju Vatikan da Katolicki klir u Hrvatskoj cini takva zverstva "da ako Vatikan nesto ne ucini nece se moci vekovima skinuti ljaga sa Katolicke crkve". Ako ne veruju Srbima, ne moraju, neka veruju italijanskim fasistima!

  • didier

    22. jun 2015 | 17:10

    ja nzm stvarno sta hrvati hoce. pa njih i da hocu da zavolim ne mogu zbog njihovih postupaka i ponasanja. cude se sto mi negodujemo za stepinca a sta reci na njihove komentare o rehabilitaciji CICA DRAZE. na sva usta su nas proglasili nacistima. proglasenje alojza za sveca je ravno proglasenju hitlera za sveca, jer kako je ovaj ubijao tako je ovaj javno podrzavao ubistva i pokatolicenje srba!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA