VUČIĆ I MUSTAFA OČI U OČI: Počela odlučujuća runda za Beograd i Prištinu!

Od napretka u dijalogu zavisi otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, a na insistiranje Nemačke, prvo od tih poglavlja trebalo bi da bude poglavlje 35, koje se odnosi na proces normalizacije Beograda i Prištine

  • 6

U Briselu je danas počela nova runda političkog dijaloga Beograda i Prištine, za koju i političari i mediji procenjuju da je od izuzetne važnosti. Četiri teme su na dnevnom redu razgovora pod pokroviteljstvom visoke predstanvnice EU Federike Mogerini, a za Beograd je najvažnije pitanje formiranja Zajednice srpskih opština.

Pored toga, premijer Srbije, Aleksandar Vučić, i kosovski premijer Isa Mustafa razgovaraće i o energetici, telekomunikacijama i "Parku mira" na mostu u Kosovskoj Mitrovici.

SKANDAL: Albanci od Srbije i Vučića u Briselu traže ukidanje poternica za SRPSKIM KOLJAČIMA Tačijem i Haradinajem!

Printskrin: Youtube/RTV21, Tanjug/Dragan Stanković Printskrin: Youtube/RTV21, Tanjug/Dragan Stanković

Federika Mogerini je svesna da je neralno očekivati da se sva četiri složena problema razreše na današnjem sastanku, ali da će insistirati da se postigne dogovor o bar dva, a da oko ostalih u najmanju ruku dođe do značajnog napretka. Od napretka u dijalogu zavisi otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja u procesu pristupanja Srbije EU, a na insistiranje Nemačke, prvo od tih poglavlja trebalo bi da bude poglavlje 35, koje se odnosi na proces normalizacije Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милица

    23. jun 2015 | 13:30

    Мука ми је више од уцена зарад пропале ЕУ. Продадоше веру ѕа вечеру, уместо да се окрену братској Русији они хоће у ЕУ која нас је бомбардовала и од народа направила зликовце, а ми смо само народ који воли слободу

  • vla

    23. jun 2015 | 13:44

    Ako im popustis daj otkaz iz vlade izdajnike imamo dosta

  • Bobanto

    23. jun 2015 | 12:59

    Ljudi treba da konacno shvatimo, kosovo je proslost srbije . Zahvaljujuci nasim politicarima. 1999 - 2015.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA