ČANAK PORUČIO VUČIĆU: Ovo je prva vlada koja pokazuje da je Vojvodina deo Srbije! (FOTO)

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavio je danas da je aktuelna vlada prva koja pokazuje osećaj da je Vojvodina deo Srbije

  • 6

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Elektroprivreda Srbije premestiti svoj nacionalni operativni dispečerski centar u Novi Sad, navodeći da će time u tom gradu biti "srce" sistema za celu Srbiju.

Vučić je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom, rekao da to znači i dopunske investicije kao i nove informacione sisteme i pokazuje odnos vlade ne samo prema Vojvodini već i celoj Srbiji, što znači da vlada ne pravi razliku između Beograda i ostalih delova Srbije.

Predsednik Vlade je dodao da će u Novom Sadu biti pojačano prisustvo snaga bezbednosti u borbi protiv kriminaliteta i posebno protiv širenja narko tržišta, te da u tom smislu rezultate očekuje u najkraćem roku.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Premijer je rekao da je danas bio u kontaktu sa šefom Bezbednosno-informativne agencije i ministrom unutrašnjih poslova i da je s njima dogovoreno jačanje "i vidiljivo i nevidljivo" bezbednosnih snaga u Novom Sadu.

- Mislim da ćemo imati rezultate u najkraćem periodu - rekao je Vučić.

ČANAK: PRVA VLADA KOJA POKAZUJE DA JE VOJVODINA DEO SRBIJE

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je aktuelna vlada prva koja pokazuje osećaj da je Vojvodina deo Srbije.

Čanak je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa premijerom Vučićem, rekao da je ključni dokaz za to odluka da se glavne nadležnosti EPS prebace u Vojvodinu, što mu je, tokom današnjeg sastanka, saopštio premijer.

On je naveo da je, inače, samo pokretanje pitanja gašenja Elektrovojvodine doživljeno kao model otmice vojvođanske imovine.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Do sada smo stalno bili u situaciji da smo mi dve strane. Ovo nije pitanje strana, već boljitka za građane - rekao je Čanak.

Primetivši da se u mnogim vojvođanskim pitanjimaa ne slaže sa premijerom, Čanak je rekao da se to odnosi i na ideju o formiranju vojvođanske policije.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Istina, on je kao na jedan od ključnih razloga za sastanak sa Vučićem, pomenuo upravo pronalaženje rešenja za efikasniju borbu protiv organizovanog kriminala i organizovanog tržišta narkotika, koji, pre a njegovim rečima, ugrožavaju život građana, čemu su dokaz i gotovo svakodnevni obračuni kriminalnih grupa u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    24. jun 2015 | 15:57

    Не може хрват а да не помене врбу.

  • Zoran Švedska (Loznica)

    24. jun 2015 | 20:43

    Ne zaboravi Istru:) oni bi sa Italijanima pa ti tu prdi koliko hoćeš, to je činjenica. Toliko nas "mrziš" da moraš da prokemantarišeš svake vesti o SRBIJI a imaš tvoje tako zvane portale u tvoju tako zvane i izmišljenu zemlju, narod i jezik...!!!

  • j..te

    24. jun 2015 | 20:34

    Мене занима колико је битан овај Чанак. Колика је његова партија да би му се давало толико простора у медијима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA