OVO JE PRAVI DOKAZ: Evo kako su Albanci BRUTALNO ubijali Srbe na Kosovu pred očima vojnika KFOR-a!

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je danas da se 1.654 osobe sa teritorije Kosova i Metohije vode kao nestale

  • 3

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je danas da se 1.654 osobe sa teritorije Kosova i Metohije vode kao nestale i da među njima ima 533 Srba i drugih nealbanaca.

Odalović je na tribini Udruženja porodica kosmetskih stradalnika "Tužno podsećanje na nevino stradale Istočane juna 1999. godine" održanoj u Beogradu, kazao da se najveći broj otmica i ubistava Srba i drugih nealbanaca iz opštine Istok desio pod mandatom misija UNMIK i Kfor.

- Samo troje Istočana nestalo je pre dolaska međunarodnih misija, koje su, istraživajući mesta zločina tokom 1999. i 2000. godine, pokazale dvostruke aršine i potpunu nezainteresovanost za srpske žrtve. Počinioci zločina u kojima je stradalo više od 50 Srba i drugih nealbanaca nisu bili teroristi OVK, već zveri koji su imali samo jedan motiv, da satru sve što je srpsko. Oni danas verovatno veruju da ih pravda neće sustići, dok mi od Specijalnog suda za zločine OVK, koji treba da bude formiran, očekujemo da utvrdi individualnu, ali i komandnu odgovornost za zločine počinjene u takozvanoj operativnoj zoni Dukađini (Metohija) - kazao je Odalović.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Kako je naveo, bez procesuiranja zločinaca iz redova OVK doći će do situacije u kojoj će "na njihovim delima stasavati generacije Albanaca koje će biti još brutalnije".

Predsednica Udruženja porodica kosmetskih stradalnika Nataša Šćepanović ocenila je da je "čudno" što se najveći broj zločina nad Srbima u opštini Istok dogodio "dok su UNMIK i KFOR imali mandat da štite sve stanovnike Kosova i Metohije".

- Umesto da štite Srbe, oni su svesno uništavali dokaze o zločinima nad njima, koji su vršeni pod komandom Nasera Šatrija iz operativne zone Dukađini. Mi danas očekujemo da će Specijalni sud za zločine OVK privesti pravdi sve zločince a od države Srbije zahtevamo energičnu diplomatsko-političku aktivnost na rasvetljavanju svih zločina - kazala je Šćepanović.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    26. jun 2015 | 07:52

    Poznato mi je: Spale srpsku kucu, kazu Albancu da upali svecu, snimi i posalje u svet "albanci pred svojom slaljenom kucom.

  • топлистанадреалиста

    25. jun 2015 | 16:53

    Ништа ту није чудно!

  • Vladeta

    26. jun 2015 | 07:43

    Dok amerika ne promeni politiku a tesko je to ocekivsti od parazita koji zive od tudje krvi nema pomaka i boljitka u svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA