VUČIĆ U MAĐARSKOJ! OČI U OČI sa Aderom i Orbanom o mađarskom zidu! (FOTO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Budimpešti sa predsednikom Mađarske Janošom Aderom, sledi sastanak sa Orbanom

  • 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Budimpešti sa predsednikom Mađarske Janošom Aderom, uoči zajedničke sednice dve vlade.

Nakon sastanka sa predsednikom Mađarske, Vučića i srpsku delegaciju na trgu Košut dočekaće mađarski premijer Viktor Orban, posle čega je predviđen razgovor dvojice premijera i zajednička sednica dve vlade.

Dve vlade potpisaće više sporazuma, nakon čega se očekuje obraćanje dvojice premijera medijima.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Vučić i Orban potom će otvoriti Poslovni forum srpskih i mađarskih privrednika, a nakon toga Vučić će položiti vence na Trgu heroja.

Na drugoj zajedničkoj sednici vlada Srbije i Mađarske biće reči o bilateralnoj saradnji na svim nivoima, izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta, ali i o problemu povećanog broja migranata.

Prva sednica vlada Srbije i Mađarske održana je 1. jula prošle godine u Beogradu, kad je potpisano više sporazuma iz oblasti saobraćaja, životne sredine i saradnje ministarstva unutrašnjih poslova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA