DAČIĆ ZAPRETIO: Svaku zemlju koja pošalje vojsku na paradu u Hrvatskoj koja slavi OLUJU smatraćemo ANTISRPSKOM!

- Učešće njihovih vojski na paradi će imati veoma jasnu negativnu poruku prema Srbiji. Mi ćemo onda to smatrati antisrpskim stavom - naglasio je šef srpske diplomatije

  • 26

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će Srbija s pažnjom pratiti koje će zemlje poslati vojsku na paradu 5. avgusta u organizaciji Hrvatske, a povodom godišnjice "Oluje" i da će njihovo učešće smatrati antisrpskim stavom.

On je, gostujući u emisiji "Novi dan" televizije N1, rekao da su Srbiji zamerali što smo poslali vojsku na vojnu paradu u Moskvu, a da su sada, na paradu koju Hrvatska organizuje idućeg meseca povodom "Oluje" u kojoj je ubijeno više hiljada i proterano više stotina hiljada Srba, pozvane i vojske nekih drugih zemalja.

- Učešće njihovih vojski na paradi će imati veoma jasnu negativnu poruku prema Srbiji. Mi ćemo onda to smatrati antisrpskim stavom - naglasio je šef srpske diplomatije.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Upitan da li nas je dvostruka diplomatija održavanja dobrih odnosa sa Rusijom i težnje ka članstvu u EU dovela u situaciju u kojoj Britanija piše rezoluciju o Srebrenici ne pozivajući nas da učestvujemo u tome, dok ne znamo da li će Rusija uložiti veto na taj dokument, Dačić je rekao da nas nije politika u to dovela, već pozicija u kojoj se vekovima nalazimo - na raskršću Istoka i Zapada.

- Mi kao mala zemlja nemamo privilegiju da diktiramo međunarodne odnose, već moramo da nadjemo najbolji nacin da zaštitimo naše nacionalne i državne interese. Želimo u EU jer je to u nasem nacionalnom i državnom interesu, ali sa druge strane, u političkom smislu, strateški, partnerski, ekonomski, zašto bismo se odricali partnerstva sa Rusijom - istakao je on.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iznogud

    7. jul 2015 | 13:52

    pre 20 god si bio u vlasti isto kao i danas i niusta nisi ucinio da se cuje i za nase zrtve.tad je jos trebalo proglasiti dan zalosti i za zap slavoniju i za rsk i za banjalucke bebe kojima nasi saveznici koji nemaju alternativu nisu dopustili transport kiseonika...sad pucas praznom puskom i samo pravis larmu...

  • sudija

    7. jul 2015 | 13:22

    U Moskvi su paradirale anti-fasisticke vojske a u Zagrebu ce one porazene.

  • Nord Bačka

    8. jul 2015 | 07:51

    Pa mora utisak biti da je to antisrpski kad su se Hrvati borili protiv Srba, nisu se borili protiv Novozelanđana ili Uzbekistanaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA