RATKO MLADIĆ I SRBI SU SILOVALI I UBIJALI PO SREBRENICI, ODJEKUJE EVROPOM! Evo šta piše u NAJNOVIJOJ rezoluciji iz EU

Predstavnici vodećih politickih grupa u Evropskom parlamentu usaglasili su danas nacrt rezolucije o Srebrenici

Predstavnici vodećih politickih grupa u Evropskom parlamentu usaglasili su danas nacrt rezolucije o Srebrenici, o kome će se sutra glasati na plenarnoj sednici u Strazburu.

Rezolucija o Srebrenici uvedena je u dnevni red nakon što je predlog hrvatskog poslanika Ivana Jakovčiča da se ona donese ranije ovog meseca bio najpre odbačen, a zatim prihvaćen u vanrednoj proceduri.

PUTIN NAREDIO: SRBIJA MORA BITI ODBRANJENA! Evo kako je predsednik Rusije zbog Srba udario šamar ZAPADU!

U nacrtu koji je nastao usaglašavanjem predloga koji su juče podneli predstavnici sedam poslaničkih grupa oštro se osuđuje zločin u Srebrenici, koji se u skladu sa presudama Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde označava kao genocid.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

ENGLEZI, PUTIN JE NAREDIO DA STAVIM VETO NA ANTISRPSKU REZOLUCIJU! Evo kako je Lavrov zbog Srba PRETIO Velikoj Britaniji!

Kao odgovorne za masovnu egzekuciju više od 8.000 muslimanskih muškaraca i dečaka iz Srebrenice, nacrt označava "snage bosanskih Srba pod komandom generala Ratka Mladića, uz učesće paravojnih i neregularnih jedinica. To je najveći ratni zločin koji se desio u Evropi nakon Drugog svetskog rata", piše u predlogu rezolucije.

AMERIKA I BRITANIJA NASTAVLJAJU DA PLJUJU SRBE! U inat PUTINU predložena je nova rezolucija o Srebrenici

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U usaglašenom tekstu se podseća da oko 1.200 Srebreničana još vode kao nestali, kao i da su na hiljade žena i dece deportovane, a mnoge žene su i silovane.

- Tragični događaji u Srebrenici su ostavili duboke emocionalne ožiljke i stvorili dugotrajne prepreke političkom pomirenju naroda Bosne i Hercegovine - piše u tekstu.

Foto: Flickr/inyucho Foto: Flickr/inyucho

U predlogu rezolucije se najoštrije osuđuje ne samo genocid u Srebrenici, nego i svi ostali zločini u ratu u bivšoj Jugoslaviji, a porodicama žrtava se upućuju izrazi saučesća.

"Evropski parlament najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici i svečano objavljuje da se tako jeziv zločin nikada ne sme ponoviti i da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ne ponovi odbija se svako poricanje, relativizacija i neistinito tumačenje genocida", ističe se se u dokumentu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК Б..Лука

    8. jul 2015 | 13:26

    Ratko Mladić je moj general . 4 godine sam mu služio i opet bi , njegovi borci to nisu radili , zapamtite to i ako je neki uradio Ratko bi mu odma presudio,,,, i sta vi znate ko je Ratko i kakav je ,

  • DA

    8. jul 2015 | 14:06

    Eto nam te Evrope u koju hrlimo. Kao bice nam bolje tamo. Mrze nas i oduvek su!!!

  • Republika Srpska

    8. jul 2015 | 13:31

    BOLI NAS ZA EVROPU . IONAKO ĆEMO JOJ MI DOĆI GLAVE KAD RUSI KRENU NA NJU .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA