RUSIJA ZBOG SRBIJE ZARATILA SA ZAPADOM! Evo kako su RUSI uložili VETO u SAVETU BEZBEDNOSTI i ko je glasao ZA rezoluciju!

Deset članica je glasalo za rezoluciju, četiri zemlje su bile uzdržane (Kina, Venecuela, Angola i Nigerija), dok je Rusija bila protiv

  • 52

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije usvojio rezoluciju o Srebrenici nakon što je Rusija glasom "ne" uložila veto. Prilikom glasanja, 10 članica je glasalo "za", četiri člana SB je bilo uzdržano, dok je rusija glasala "protiv".

Okupljenima se prvi obratio zamenik generalnog sekretara UN Jan Elijason koji je rekoa da Srebrenica treba svima da nam služi kao opomena da se ovakav zločin više ne ponovi.

RUSIJA ULOŽILA VETO: Britanska rezolucija o Srebrenici nije usvojena! (VIDEO)

Nakon toga, ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin je zatražio minut ćutanja "za žrtve u Srebrenici".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

PUTIN NAREDIO: SRBIJA MORA BITI ODBRANJENA! Evo kako je predsednik Rusije zbog Srba udario šamar ZAPADU!

Čurkin je ponovio stav da britanski predlog rezolucije izaziva podele i zatražio da se o njoj ne glasa. Međutim, na isistiranje britanskog predstavnika, koji je rekao da ovaj predlog rezolucije "ne optužuje srpski narod jer su zločine činili svi i žrtve su na svim stranama", predlog rezolucije je stavljen na glasanje.

Deset članica je glasalo za rezoluciju, četiri zemlje su bile uzdržane (Kina, Venecuela, Angola i Nigerija), dok je Rusija bila protiv.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    8. jul 2015 | 17:41

    Koje su to članice koje su glasale ZA,objavite???!!!,Kako to pa zapad nam je prijatelj a Rusi nas uvek izdaju.....hmmmm!!!!????Nećemo u EU!!!

  • топлистанадреалиста

    8. jul 2015 | 17:49

    Нормално је да велики брат брани малог брата........ и захвалите се господу богу што Путин није био на власти 1999 јер бомбардовање не би трајало ни 2сата а камоли 78 дана...... два сата би било довољно Великом брату да одбрани малог брата од велике напасти звана нато и да буквално збрише вашу авијацију! Поздрав Русофилима!!!

  • kad vreme dođe

    8. jul 2015 | 17:40

    Hvala vama braćo Rusi što rekoste NE u naše ime.A kad stvarno zaratite protiv tog pokvarenog zapada uz vas će stajati vaša braća Srbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA