DAČIĆ ODBRUSIO CIPRASU: Kosovo je Srbija, a Grčka MORA da objasni svoj stav Srbima!

- Uputili smo zahtev grčkom Ministarstvu spoljnih poslova za razjašnjenje stavova njihovog ministra spoljnih poslova. Očekujem da i pored velikih pritisaka koje trpi Grčka neće promeniti stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti - rekao je potpredsednik Vlade Srbije

  • 39

Šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, rekao je da je svestan pritisaka koje Grčka trpi kako bi priznala nezavisno Kosovo, ali da veruje da do toga neće doći. Srbija je od Grčke zatražila objašnjenje izjave šefa diplomatije, Nikosa Kocijasa, da će Atina "podržati učlanjenje Kosova u međunarodne organizacije".

CIPRAS IZDAO SRBE! Grčka priznaje NEZAVISNOST Kosova?

- Uputili smo zahtev grčkom Ministarstvu spoljnih poslova za razjašnjenje stavova njihovog ministra Kocijasa. Očekujem da i pored velikih pritisaka koje trpi Grčka neće promeniti stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti - navodi Dačić i dodaje da to ne bi bilo u skladu ni sa međunarodnim pravom, ni s prijateljskim odnosima dve države.

SRBIJA DOKAZALA DA JE JAČA OD HRVATSKE: NATO, Amerika i Nemačka UDARILI ŠAMAR Hrvatima zbog zločina nad Srbima u Oluji!

Kocijas je prethodno u razgovoru sa kosovskim premijerom Isom Mustafom najavio da će Atina podržati Kosovo u učlanjivanju u međunarodne organizacije, "uključujući one u oblasti bezbednosti", izrazivši ubeđenje da će to doprineti stabilnosti u regionu.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović, AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović, AP/Darko Vojinović

Kocijas je ostao nedoročen po pitanju da li će Grčka priznati nezavisnost Kosova, ali je "najavio da će Grčka u Prištini otvoriti kancelariju za saradnju s Kosovom".

U ambasadi Grčke rekli su da su "izjave ministra Kocijasa date u Prištini jasne".

- Grčka ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i grčki stav o tom pitanju ostaje nepromenjen - saopšteno je iz ambasade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    16. jul 2015 | 10:17

    KAD PADNES U ROPSTVO MMF ONDA TVOJA REC VISE NEVAZI NITI TVOJE MISLJENJE ILI POLITICKO OPREDELJENJE -ONDA SI ROB NAJCRNJE MAFIJE KOJA TI KRV PIJE NA SLAMCICU !!!

  • Darko

    16. jul 2015 | 11:28

    Sta ima da odbrusi, i Francuzi nasi tradicionalni prijatelji su priznali pa ih docekujete kao Bogove u Bg. I Nemce i ostale. Dupli moral.

  • Gile

    16. jul 2015 | 14:05

    Dačić je smešan kada je u pitanju Grčka. Kako tako nije bio energičan kada su mnoge druge zemlje priznavale Kosovo. Uz to, on sve radi da ga i Srbija, na kraju, prizna, jer je to dio projekta ulaska Srbije u EU. a on i ostali članovi Vlade samo neće da nam kažu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA