BAKIR LAŽE! Evo dokaza DA JE VIDEO VUČIĆA U SREBRENICI, a nije ništa uradio da ga zaštiti! (FOTO) (VIDEO)

S obzirom da je bošnjački član Predsedništva BiH sedeo u prvom redu, a srpski premijer na par metara od njega u drugom, na komemoraciji u Srebrenici, mogućnost da domaćin nije video srpskog premijera je potpuno isključena

  • 15

Incident koji se dogodio u Srebrenici za vreme komemoracije žrtvama zločina, i dalje privlači svu pažnju, napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića, i dalje je glavna tema na Balkanu. S obzirom na to da je bošnjački član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović, rekao da nije sreo srpskog premijera u Potočarima, jer je kako je izjavljivao došao pred samu komemoraciju, pojavio se snimak na Jutjubu koji ukazuje na suprotno.

Naime, Izetbegović je sedeo u prvom redu, a na pet metara od njega u drugom redu sedeo je Vučić. 

ČULO SE: "UBIJ ČETNIKA" I "ALAHU EKBER"! 5 SEKUNDI NAS JE DELILO OD SMRTI U SREBRENICI: Emotivna ispovest Vučićeve savetnice

Bakir je povodom događaja u Srebrenici rekao da je potpuno nevin i da se iz Vučićevih izjava koje je davao medijima može proceniti da je razočaran njegovim odnosom na samoj komemoraciji, na kojoj ga je srpski premijer, u skladu sa dobrim diplomatskih običajima, s pravom smatrao prvim domaćinom.

- Domaćin je bio Organizacioni odbor, a ja sam došao pred samu komemoraciju. Putovanje je zbog gužve u saobraćaju oko Srebrenice trajalo pola sata duže od planiranog, tako da se nisam ni pozdravio sa Vučićem, odnosno nisam znao ni gde je smešten među brojnim zvanicama - pravda se Izetbegović.

RADO ĆU DOĆI U SRBIJU: Evo kako je Bakir Izetbegović reagovao na poziv Vučića!

Foto: Printskrin, Youtube Foto: Printskrin, Youtube

Snimak pokazuje drugačije. Da Izetbegović ne govori istinu dokazuju i televizijski kadrovi iz Potočara na kojima se vidi kako on sedi u prvom redu u bivšoj fabrici akumulatora, gde je održana komemoracija, dok je Vučić smešten u drugom redu, udaljen svega pet metara s Bakirove desne strane. Da je imao dobru volju, naravno da je, kao bošnjački član Predsjedništva BiH, morao i mogao prići srpskom premijeru i pozdraviti se s njim.

Pritom, Izetbegović je, kao bošnjački član Predsedništva BiH, Vučića trebalo da dočeka kao pravi državnik i domaćin, te da zajedno s njim prođe kroz celi tok i protokol obeležavanja 20. godišnjice srebreničkog genocida. Izetbegovićevo neuverljivo pravdanje posebno gubi smisao kada se pogledaju kadrovi sa komemoracije u Potočarima na kojima se vidi da Vučiću prilazi i pozdravlja se sa njim  i bivši predsednik SAD, Bil Klinton.

Na kraju, Izetbegović je samo dodatno potvrdio sumnje u njegovu umešanost i odgovornost za sve što se ovog 11. jula dešavalo u Srebrenici. Što bi rekao običan sviet u BiH, "nije majka Muju karala što se kockao, nego što se vadio".

Foto: Printskrin, Youtube Foto: Printskrin, Youtube

Podsetimo i na to, da je Vučić nekoliko puta u medijskim nastupima ponovio da je u Potočare došao na poziv Bakira Izetbegovića, koji ga je lično pozvao nekoliko dana pre same komemoracije i garantovao mu sigurnost.

- Međutim, Bakir se pravio da me ne vidi, nije došao ni da se rukuje sa mnom. Pa zamislite da se nešto slično organizovalo ovde i da se ja ne rukujem sa takvim gostom - kazao je Vučić.

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA