HRVATSKA SPREMA USTAŠKO LUDILO ZA PROSLAVU OLUJE: Hrvati PONOVO prete Srbima i Srbiji Tuđmanom i Tompsonom!

Hrvati najavljuju masovno slavlje 20. godišnjice „Oluje“, koje se organizuje 5. avgusta u Kninu, a obeležiće se i podizanje spomenika Franji Tuđmanu, dok će ustaški pevač Tompson održati koncert

Posle diplomatske ofanzive Srbije, Hrvatsku su ODJAVILE članice NATO-a i njihovi vojnici neće učestvovati na vojnoj paradi u Zagrebu. Ipak Hrvati najavljuju masovno slavlje 20. godišnjice „Oluje“, koje se organizuje 5. avgusta u Kninu, a obeležiće se i podizanje spomenika Franji Tuđmanu, dok će ustaški pevač Tompson održati koncert.

SRBIJA NANELA NAJTEŽI PORAZ HRVATSKOJ: Ovako su Srbi DEMARŠOM naterali ZAPAD da UDARI ŠAMAR Hrvatima zbog zločina u Oluji

Pozornica na stadionu FK Dinare već se montira, a Tompson je, zbog poziva države, otkazao ranije planirani nastup istim povodom u Čavoglavama. Očekuje se da će tog dana u Kninu biti prisutno 100.000 ljudi iz cele Hrvatske, koji će zajedno s državnim vrhom slaviti dan koji Srbi obeležavaju kao jedan od najtužnijih u svojoj novijoj istoriji.

SRBIJA DOKAZALA DA JE JAČA OD HRVATSKE: NATO, Amerika i Nemačka UDARILI ŠAMAR Hrvatima zbog zločina nad Srbima u Oluji!

Foto: Profimedia, Wikipedia/Roberta F., predsjednik.hr, Wikipedia/NATOPDD, Tanjug/Srđan Ilić Foto: Profimedia, Wikipedia/Roberta F., predsjednik.hr, Wikipedia/NATOPDD, Tanjug/Srđan Ilić

Proslava „Oluje” počeće podizanjem zastave Hrvatske na kninskoj tvrđavi i zvonjavom sa zvonika, čime se označava ulazak hrvatskih vojnih jedinica u Knin 5. avgusta 1995. godine. Potom će biti otvoren Muzej „Oluje”, otkriven spomenik Tuđmanu, okupljenima će se obratiti najviši državni zvaničnici, a biće priređen i kulturno-umetnički program.

Podsetimo, Hrvatska planira da se oduži svojim zločincima i tako što će zagrebački aerodrom dobiti ime Franje Tuđmana.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da je Srbija slala note i demarše pojedinim zemljama zbog učešća u vojnoj paradi povodom obeležavanja 20. godišnjice “Oluje”.

- Srbija neće likovati zbog odluke zemalja da otkažu češće na paradi u Zagrebu, ali će je uvrediti svako ko ode na tu proslavu, jer tu nema šta da se slavi - rekao je Dačić.

Foto: Wikipedia/Suradnik13, Profimedia Foto: Wikipedia/Suradnik13, Profimedia

Politički analitičar Dragoljub Anđelković kaže za „Blic“ da će sve ovo pogoršati odnose Hrvatske i Srbije i samo doliti ulje na vatru.

- Šta god „Oluja” za Hrvatsku bila, oni na grobovima prave paradu. Svaka država mora da ima neki mit kao utemeljenje, ali njihov je propraćen strašnim zločinima. Hrvatska poručuje da je ostala u devedesetim godinama - kaže Anđelković.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • major Milan Tepic RSK

    21. jul 2015 | 07:57

    Hrvati slavite vasu sramotu protjerali ste Milion svojih stanovnika a mi lutamo po cjelom svjetu i oplakujemo najmilije koje ste nevine pobili,. Ovo je za mene i moje Kraisnike da tuge i bola umjesto da se pognete i idete prema pomirenju vi slavite nesto sto niste ostvarili na kraju bic puca,. Rezultat nije povoljan o/o.

  • nenad

    21. jul 2015 | 08:22

    Kad tad doci ce sve na naplatu...

  • neko

    21. jul 2015 | 09:22

    Ovi Hrvati su komedija od naroda. Najgore zveri uz tudje skute, nikada prave bitke, osim proterivanja staraca, zena i dece . A slavlja kao u burleski. Da nije tuzno bilo bi smesno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA