RADOVAN KARADŽIĆ JE DRAGAN DAVID DABIĆ: Evo kako su ZAISTA SRPSKI SPECIJALCI uhapsili najtraženijeg HAŠKOG BEGUNCA!

Na današnji dan uhapšen je neuropsihijatar i bioenergetičar Dragan David Dabić, čovek duge kose i brade, sa velikom dioptrijom, a iza tog lika krio se najtraženiji haški begunac

  • 26

Pre 7. godina, završena je potera za najtraženijim srpskim beguncem - UHAPŠEN JE RADOVAN KARADŽIĆ! "Ima dugu bradu, ali nije ofarban, nosi naočare sa velikom dioptrijom i teško bi ga bilo prepoznati sa fotografija iz ranijeg perioda", izjavio je po hapšenju njegov advokat Svetozar Vujačić, a ova vest digla je svet na noge!

KARADŽIĆ, MLADIĆ I SRBI NISU ODGOVORNI ZA ZLOČIN U SREBRENICI: Šokiraće vas ova PRESUDA HAŠKOG TRIBUNALA!

Na današnji dan 2008. godine posle 13 godina skrivanja u Beogradu je uhapšen bivši lider bosanskih Srba i haški optuženik Radovan Karadžić i izručen Tribunalu u Hagu.

ZLA KOB SRPSKIH LIDERA: Umirali su u NAJGORIM MUKAMA u Haškom tribunalu, MUČENI i PREBIJANI po zatvorima! (FOTO)

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

On se sve ove godine nije skrivao, već je živeo sa lažnim identitetom i predstavljao se kao profesor Dragan David Dabi, neuropsihijatar i bioenergetičar!

NE DAJU MI IDIOTI: Šta je Mladić rekao Karadžiću po završetku suđenja (VIDEO)

Karadžića je saslušao Milan Dilparić, istražni sudija Veća za ratne zločine Okružnog suda. Saslušanje je završeno u 02.05. i Karadžiću je predata optužnica Haškog tribunala. On se tokom saslušanja branio ćutanjem i negirao je krivicu. Odbio je hranu i rekao svom advokatu da ima privatne poruke za porodicu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Njega su mesec dana pre hapešenja locirali pripadnici BIA, ali su čekali da se potvrdi njegov identitet. Potvrdu su dobili u petak i preko vikenda je sve pripremljeno, a u akciju hapšenja se krenulo posle sedam časova uveče. Međutim, advokat Karadžića ističe da je po hapšenju u petak, bivši lider bosanskih Srba tri dana držan u „nekoj prostoriji na lokaciji koja mu nije poznata“.

- Karadžić je sa Novog Beograda autobusom GSP putovao ka Batajnici. U autobus su ušli policajci, stavili su mu kapu na glavu. Nije pružao otpor i ne zna gde su ga potom odveli. Zna da su se kretali ka nekoj uzvišici. Kapu su mu skinuli sa očiju tek kada je ušao u neku sobu. On je odbijao da jede. Tražićemo da se ispita gde je on bio ta tri dana i zbog čega nije odmah izručen sudu - tvrdi advokat Vujačić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mom klijentu su prilikom hapšenja prekrivene oči tako da nije video ko ga je uhapsio. Posle hapšenja je bio smešten u pritvor u neku sobu na nepoznatoj lokaciji. Karadžić se brani ćutanjem jer je ceo proces farsa - rekao je Vujačić novinarima ispred suda.

Prvu informaciju o hapšenju sa naznakom „hitno“, saopštio je nešto pre 23 časa Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije.

Navedeno je: „Akcijom srpskih službi bezbednosti lociran i lišen slobode haški optuženik Radovan Karadžić“. Međutim, sinoć niko od nadležnih nije želeo da saopšti lokaciju na kojoj je uhapšen Karadžić.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Istražni sudija Veća za ratne zločine Milan Dilparić je oko 2 časa i 30 minuta potvrdio da je Radovan Karadžić saslušan, a na pitanje da li je doneo rešenje o ispunjenju pretpostavki za izručenje Karadžića Haškom tribunalu Dilparić je kratko odgovorio: "Sve je završeno".

Karadžić je poslednji put viđen i fotografisan u Han-Pijesku jula 1996. godine. Prva optužnica Haškog tribunala protiv Karadžića i Ratka Mladića podneta je 25. jula 1995. godine. Ona je imala 16 tačaka, od kojih je jedna optužene teretila za genocid, a tri za zločine protiv čovečnosti. Druga optužnica, koja se odnosila na zločine u Srebrenici, podignuta je 16. novembra 1995. i imala je 20 tačaka, od kojih ih je jedna teretila za genocid, a devet za zločine protiv čovečnosti.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA