VUČIĆ PRELOMIO: Srbija KONAČNO dobila AMBASADORA U NEMAČKOJ. Evo ko je on

- U pitanju je karijerni diplomata i vrhunski stručnjak. Govori odlično nemački i švedski jezik. I siguran sam da će na najbolji način predstavljati Srbiju u Nemačkoj - rekao je srpski premijer povodom imenovanja ambasadora

  • 0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da je novi ambasador Srbije u Nemačkoj Dušan Crnogorčević, njegov izbor.

 

- U pitanju je karijerni diplomata i vrhunski stručnjak. Govori odlično nemački i švedski jezik. I siguran sam da će na najbolji način predstavljati Srbiju u Nemačkoj - rekao je Vučić.

 

ISTRAŽIVANJE - SRBI NAJVIŠE VERUJU NAPREDNJACIMA: Evo za koga bi još Srbija glasala, kada bi danas bili izbori!

 

Crnogorčevic je radio u diplomatskim predstavništvima širom sveta. Bio je ambasador u Finskoj, Rumuniji, Švedskoj, Letoniji, a bio je i šef Pregovaračkog tima Srbije i Crne Gore za granicu sa Hrvatskom BiH i Makedonijom. Rođen je 1948. godine u Beogradu, gde je i diplomirao na Pravnom fakultetu, a magistrirao je na Kolumbija univerzitetu u SAD. Jedno vreme je bio i pomoćnik i zamenik ministra spoljnih poslova.

 

Foto: stockholm.mfa.gov.rs

Foto: stockholm.mfa.gov.rs

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA