HRVATIMA NEĆE POTEĆI SUZE, ONI NEMAJU DUŠE, BRUTALNO SU PROTERALI SRBE! Ispovest SRPSKOG KRALJA o Oluji zapaliće Srbiju

Prestolonaslednik Srbije u svom autorskom tekstu za Telegraf.rs bez dlake na jeziku govori o strašnim patnjama koje su zadesile Srbe iz Hrvatske

Prestolonaslednik Srbije Aleksandar II Karađorđević povodom 20. godišnjice od operacije Oluje, kada je 280.000 Srba napustilo svoja ognjišta, a oko 2.000 ljudi je ubijenu, u svom autorskom tekstu, ekskluzivno za Telegraf.rs kaže da je tužno što je jedan narod pred očima čitavog sveta prognan bez bilo kakve reakcije!

PAMTIĆU DOK SAM ŽIVA SRPKINJU KOJA JE 80 KM NOSILA MRTVO DETE: Ovo je jeziva ISPOVEST o OLUJI koja će ZAPALITI SRBIJU! (FOTO)

Ovo je tekst prestolonaslednika Srbije, potomka slavnog Karađorđa, praunuka kralja Petra Oslobodioca, unuka kralja Aleksandra Ujedinitelja i sina kralja Petra II:

OLUJA - ZLOČIN BEZ KAZNE, ZLOČIN KOJI TRAJE: Zašto smo danas u CRNINI, zbog čega TUGUJEMO i koga OPLAKUJEMO?!

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

"Navršava se dvadeset godina od kako je jedan narod pred očima čitavog sveta prognan sa svojih ognjišta!

SEĆATE LI SE SRPSKOG DEČAKA KOJI JE VOZIO TRAKTOR BEŽEĆI OD OLUJE? Rasplakaće vas njegova TRAGIČNA priča! (FOTO) (VIDEO)

Prognani su surovo, bezdušno, protivno svakom ljudskom, istorijskom, etičkom i pravnom osnovu, proterani su zato što su Srbi! To je bio i ostao jedini argument i jedino obrazloženje. Svet je gledao, neki ćuteći, neki odobravajući, neki učestvujući!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Gledali su misleći i verujući da se to njima neće desiti, da će se to zaboraviti, da to nije ni važno i ni vredno njihove pažnje, da je to fenomen vezan za „brdoviti Balkan“, gde je normalno da „umre četa đaka u jednom danu“, gde ljudski život ni pojedinačno ni masovno nema vrednost, gde su i život i smrt kolateralna šteta.

Kakva greška, kakva zabluda! Nisu to samo proterani i pobijeni Srbi, proterani su i ubijeni i demokratija, i evropsko civilizacijsko nasleđe, uništeni su nada i vera, iskorenjen moral, poništeno poverenje u mogućnost mirnog života među susedima i, iznad svega, proglašeno i na velika zvona oglašeno da je laž jedina dopuštena istina i da je saučesništvo u zločinu jedina trajna i održiva tradicija evropske istorije!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dve decenije se opiremo razumu i nastojimo da sami sebe ubedimo da to nije sasvim tako, da se možda negde i u nečemu nismo shvatili, da vreme donosi otrežnjenje i pokrov zaborava. Opet greška! Tamo gde se zločin slavi opštim veseljem, gde se ubistvo i progon proslavljaju vojnom paradom i gde je mržnja besmrtna, nema mesta nadi ni temelja za pomirenje. Samo suva i bezvodna realnost pomrčine bez svitanja.

Ne očekujemo da se ovlaže oči onih koji nisu trepnuli dok je pogrom bio u akciji, ali nemamo prava ni da verujemo bilo kome ko nam je na delu pokazao da to nije zaslužio.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ne pozivam na mržnju, ne sanjam o osveti, ne želim nikome zlo, ali ga ne želim ni mome narodu, ni onima koji su slučajno preživeli, ni onima koji – takođe slučajno – nisu preživeli. Želim mir svuda i svima, ali mira nema ako je izgrađen na zaboravu, na nepostojanju pokajanja, na mržnji i na oglušenju o sve što životu daje ikakav smisao.

Vreme je tugovanja, vreme je mudrosti, vreme je da sami sebi priznamo da više nemamo ni prava ni vremena da ne znamo, da zaboravljamo i da budućnost kojoj težimo gradimo na obmani i samoobmani. Vreme je da se poklonimo žrtvama i da im obećamo da ih nikada nećemo zaboraviti, da ih umolimo da nam oproste.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Oproštaj za one koji su ih ubijali i proterivali, oni sami moraju da zatraže", napisao je prestolonaslednik Srbije.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    5. avgust 2015 | 14:58

    Hrvati su se načisto pogubili! Pitam se samo da li je u toj Hrvatskoj neko uopšte normalan?! Ali,i kakvoj Evropi mi težimo,koja prećutno gleda na ovakve stvari! Je l' su ovakve stvari evropske? Takva Evropa nam ne treba! (Da ne bude zabune,ja sam apsolutno proevropski orijentisan,ali se sada pitam šta se to dešava sa Evropom?!!!)

  • Правда

    5. avgust 2015 | 15:03

    Браво за текст. Слажем се са сваком реченицом. Живјело његово краљевско височанство!

  • truli zapad

    5. avgust 2015 | 14:54

    Nisam zagovornik monarhije,jer posle kneza Lazara nisam se uverio da je iko vise voleo Srbiju...ali...ovakav tekst zasluzuje sve pohvale,sve jedno je ko ga je sastavljao ali ima neku tezinu kada ga potpise prestolonaslednik,mnogo bi znacilo za Srbiju i srpski narod kada bi ovakvim ISTINAMA stalno obasipali zapad pokusavajuci da im razbistrimo umove i priblizimo realnost...to je jedina i najjaca borba u kojoj svi moramo da ucestvujemo,ali ne samo danas na ovaj dan,vec sto cesce i sa svih strana....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA