HRVATSKOM GRMELO "UBIJ SRBINA": Evo kako je reagovala Vlada Srbije

Marko Perković Tompson pozdravio publiku na koncertu povikom "za dom spremni" i da su taktove njegovih pesama "Čavoglava" i "Anice kninske kraljice", s "paljenjem Krajine do Knina" uzvikivala i deca, a skandiralo se i "Ubij Srbina", dok su se proustaške parole čule i u Rijeci

  • 22

Vlada Srbije upućuje Hrvatskoj oštar protest u pisanoj formi zbog proustaških provokacija na obeležavanju godišnjice vojne akcije "Oluja" u Kninu, prenosi danas RTS.

SVI PRIČAJU O NJEMU, A KO ZNA ŠTA ZNAČI? Otkrivamo značenje reči "demarš"!

RTS navodi da je na proslavi "Oluje" u Kninu Marko Perković Tompson pozdravio publiku povikom "za dom spremni" i da su taktove njegovih pesama "Čavoglava" i "Anice kninske kraljice", s "paljenjem Krajine do Knina" uzvikivala i deca, a skandiralo se i "Ubij Srbina", dok su se proustaške parole čule i u Rijeci.

Tokom dana u Kninu su grupe ljudi, uz nacističke pozdrave, pevala ustaške pesme, a čulo se i "Za dom spremni" i "Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina".

Podseća se i da je ranije danas, hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova uputilo protestnu notu otpravnici spoljnih poslova Republike Srbije u Hrvatskoj Bosi Prodanović, kojoj je prenet zahtev da srpska vlada što pre sankcioniše one koji su pred hrvatskom ambasadom u Beogradu palili hrvatske zastave.

U protestnoj noti izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića ocenjene su kao "netačne, uvredljive, nedopustive i neodgovorne".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegovina

    6. avgust 2015 | 18:35

    To vam je najhrabriji narod na svetu,rekao je Ducic ali ne po junastvu i cojstvu vec po tome sto se nicega ne stidi,toliko su srbe zaduzili kamama da i sam bog verovatno mnogo razmislja o njima,nek vam je sa srecom komsije oluja kad vec uzivate u krvi

  • Miro Pravnik

    6. avgust 2015 | 20:56

    Srbi su njima kompleks od davnina

  • T za Teslu

    6. avgust 2015 | 18:19

    Bolesnici bez ludackih kosulja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA