HRVATSKA MORA DA PRIZNA BOL SRBA UBIJANIH U OLUJI: Advokat Ante Gotovine podržao Vučića i zapalio Balkan!

- Treba nam da hrvatski vrh prizna bol koju Srbi osećaju zbog zločina počinjenih nakon operacije Oluja - rekao je advokat Ante Gotovine pred Haškim tribunalom

  • 17

Pravni zastupnik Ante Gotovine pred Haškim sudom, advokat Luka Mišetić, predložio je da Hrvatska 28. septembra oda počast stradalim građanima srpske nacionalnosti, piše zagrebački Jutarnji list. Time je podržai inicijativu premijera Srbije Aleksandra Vučića o utvrđivanju Dana sećanja na sve žrtve rata.

On je, povodom 20.godišnjice Oluje, izneo predlog da se 28. septembar obeležava kao dan sećanja na žrtve zločina počinjenih posle te vojno-policijske akcije.

Dan 28. septembar nije odabrao slučajno – tog dana 1995. godine, gotovo dva meseca posle Oluje, u selu Varivode ubijeno je devet meštana srpske nacionalnosti, od kojih je najstariji imao 84, a najmlađi 55 godina.

Foto: Sense Tribunal Foto: Sense Tribunal

Mišetić smatra da bi na taj način hrvatski državni vrh konačno odao počast srpskim žrtvama, pa bi prestale tenzije kojima je obeležena svaka proslava Oluje, odnosno optužbe Srbije, ali i predstavnika srpske zajednice u Hrvatskoj da je nedopustivo slaviti Oluju, jer su nakon nje počinjeni zločini za koje niko nije odgovarao.

- Treba nam da hrvatski vrh prizna bol koju Srbi osećaju zbog zločina počinjenih nakon operacije Oluja. Možda bi 28. septembar, godišnjica ubistva u Varivodama, bio primeren dan za to. Ali ne 5. avgust jer to je dan kad slavimo oslobođenje zemlje od zlog političkog projekta, dan kad izražavamo zahvalnost onima koji su Hrvatsku odveli u pobedu - poručio je Mišetić i dodao da bi to bio ljudski, civilizacijski i hrišćanski čin.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRM

    13. avgust 2015 | 09:33

    Hrvati govore srbi su poceli. Poceli su i 1941 sami sebe klati ,djecu nabijati na bajonet...samo sta su radili sa djecom ljudski mozak ne moze svatiti da neko moze pomisliti a kamoli napraviti. Kad su poceli visestranacki izbori srbi su bili umjereni a kod hrvata pocela je neka euforija imrznja prema srbima. Svuda se vidjela ustaska ikonografija i pretnje...klanjem, velicanje pavelica i poznati ustaski koljaca. Srbe obrisali iz ustava izbacivali s posla iz stanova ...Hrvati su upadali u mjesta vecinom srpskog stanovnista(kasno nocu) i odvozili oruzje opste narodne odbrane. Sa HRT-a je sijana mrznja prema srbima a jos gore sto je to radi i sam franjo tudman. Svuda su nicale parole SRBE NA VRBE idruge. Hrvati se naoruzavali a po vama srbi su trebali mirno cekati kao i 41. Po videnim zlocinima mrznja je ostala ista i isto se slavi zlocin nad srbima...

  • Gavrilo

    12. avgust 2015 | 17:06

    "Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide"

  • Ogi

    12. avgust 2015 | 14:36

    Hahahaha,mnogo su nezgodni,kada tjeraju djecu i zene u prikolicama,gadjaju bombama u kolonama.Hriscani!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA