ĐURIĆ: Borba za slobodu Olivera Ivanovića je istovremeno i bitka cele Srbije

- Kriv je zato što nije pristao da njegov grad bude etnički očišćen, što nije pristao da mržnja i međusobni obračuni budu jedini jezik na KiM i da je bio kao ostali političari na KiM verovatno bi bio i podržan i oprane biografije i ne bi ga danas niko maltretirao - istakao je direktor Kancelarije za KiM

  • 4

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić, došao je u Kosovsku Mitrovicu, da bi podrži Olivera Ivanovića. On je u sedištu GI SDP u severnom delu gradana Ibru, razgovarao sa Ivanovićevim saradnicima i članovima njegove porodice.

- Došao sam da vam kažem da je vaša borba za slobodu Olivera Ivanovića istovremeno i borba cele Srbije i cela Srbija će biti sa vama dok ne istrajemo da Oliver bude na slobodi. - rekao je Đurić.

Đurić je upozorio da nastupa kritičan period jer Ivanović osmi dan štrajkuje glađu i da je odgovornost za njegovo zdravlje na onima koji ga neosnovano drže u pritvoru.

ODALOVIĆ: Inicijativa Vučića o Danu sećanja predstavlja dobar put

-Država Srbija ponavlja svoje garancije, ukoliko Ivanović bude pušten da se brani sa slobode biće dostupan svim institucijama i organima, kao što je bio i do sada i uvek se odazivao, pa čak i kada nije bilo nikakvog pravnog razloga za njegovo zadržavanje nije se opirao – rekao je Djurić.

Đurić je istakao da niko ni od Srba ni od Albanaca ne može da kaže ništa loše za Ivanovića, a nekome je izgleda smetao.

Foto: Telegraf-Arhiva Foto: Telegraf-Arhiva

KOSOVO NE SME BITI PRIMLJENO U UNESKO, ZAŠTITITE SRPSKE SVETINJE: Evo šta je srpski patrijarh poručio Vatikanu i EU!

- Kriv je zato što nije pristao da njegov grad bude etnički očišćen, što nije pristao da mržnja i međusobni obračuni budu jedini jezik na KiM i da je bio kao ostali političari na KiM verovatno bi bio i podržan i oprane biografije i ne bi ga danas niko maltretirao istakao je direktor Kancelarije za KiM..

Đurić je timu odbrane i porodici saopštio da će “državno rukovodstvo i predsednik Vlade Srbije pokrenuti u narednom period sa najvišim zvaničnicima međunarodne zajednice posebno zvaničnicima EU temu - slučaj Ivanović”, koja je kako je rekao “svakodnevno tema razgovora predsednika Vlade drugih najviših predstavnika sa ljudima koji su odgovorni i donose odluke o medjunarodnoj zajednici”.

Zdravlje Olivera Ivanovića pogoršano, smršao 7 kilograma!

On je naglasio da je “dobro što je cela Srbija ustala da pokaže solidarnost sa Oliverom Ivanovićem jer je na taj način dodatno obesmišljeno ono što su hteli da postignu oni koji su ga stavili iza rešetaka”.

- Oliver Ivanović je danas iza rešetaka jači nego ikada u političkom smislu u srpskom narodu, uživa veće poštovanje i poverenje, svojom gandijevskom borbom za svoja prava, uveren sam da ukoliko budemo istrajali u borbi rezultat mora da bude dobar – rekao je Djurić.

Posle posete sedištu GI SDP Djurić se pridružio Ivanovićevim saradnicima, porodicom i građanima u protest ispred zgrade suda u severnoj Mitrovici.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tišljer 036

    14. avgust 2015 | 11:57

    PUSTITE ČOVEKA ŠTA VAM JE ON KRIV

  • Ogi

    14. avgust 2015 | 19:34

    O ovom dobrom covjeku se vise prica u Srpskoj nego Srbiji!? Zasto? Podignite glas braco,jedini Srbin na KiM koji sa siptarima prica na ti,ne sisa ih 2%. Grijesimo dusu kao i obicno,uvijek su nam preci i vazniji tudji ljudi.Probudi se Srbine.

  • С.¶¶¶

    14. avgust 2015 | 11:45

    Пустите човека из затвора. Нека се брани са слободе,ако је крив. СРАМОТАААА. ДОК СЕ ШИПТАРСКИ ЗЛОТВОРИ ШЕТАЈУ СЛОБОДНО,БЕЗ ТРУНКЕ ОБРАЗА,ОВОГ ЧОВЕКА ДРЖИТЕ БЕЗ ДОКАЗА КРИВИЦЕ. ОПЕТ СМО ЗАТАЈИЛИ КАО НАРОД! ЧЕКАМО ДА НАМ НЕКО ДРУГИ КСЖЕ ШТА ДА РАДИМО.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA