PORODICA POSETILA IVANOVIĆA POSLE 3 DANA: Kosovska policija ih zadržala dva i po sata ispred sobe

Supruga Olivera Ivanovića, Milena je rekla za Telegraf da ih je advokat Vlajić obavestio da mogu da posete Olivera

  • 2

Branioca Olivera Ivanovića, advokata Nebojšu Vlajića su pomoćnici sudskog veća posle dva podneta zahteva u prethodna dva dana za dozvolu porodici da obiđe Ivanovića u bolnici, pozvali danas i obavestili ga da dozvole koje je sud izdao pre godinu i po dana, a odnose se na posetu pritvoreniku Oliveru Ivanoviću za najuže članove porodice, su punovažne i za posete u bolnici, ponedeljkom i četvrtkom u trajanju od pola sata.

NAJNOVIJI DETALJI ŠTRAJKA OLIVERA IVANOVIĆA: Evo na kakav se vid protesta odlučio lider Srba sa Kosova!

Supruga Olivera Ivanovića, Milena je rekla za Telegraf da ih je advokat Vlajić obavestio da mogu da posete Olivera, ali da su ona, njihov četvorogodišnji sin i Oliverova sestra čekali ispred bolesničke sobe dva i po sata uz obrazloženje Kosovske policije da čekaju prevod dozvole.

- Zaista smo poraženi i poniženi okolnostima iako se do poslednjeg atoma trudimo da ih prevaziđemo, samo saznanje da se dva i po sata nalazimo ispred Oliverove sobe ga je potpuno izbacilo iz ravnoteže - rekla je Milena.

Ona je dodala da je prevod nekakve dozvole, koja nije ni postojala još jedna provokacija u nizu, zbog koje je cela poseta protekla u razgovoru oko te nepotrebne situacije, koja je Olivera dodatno uzbudila i izazvala povišeni krvni pritisak.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

- Lekari su morali da intervenišu, zbog tenzije i ostali su u sobi po našem odlasku. Oliver je telom slab, ali je duhom jak i kako sada stvari stoje ne možemo ga odgovoriti od štrajka, jer je njegov cilj trijumf slobode nad nepravdom koja mu je nanešena - rekla je Milena.

Povodom optužbi da Kosovska policija naraušava red i mir u bolnici i ugrožava pravo bolesnika na lečenje, šef operative Kosovske policije sever Željko Bojić je u razgovoru za Telegraf rekao da policija postupa samo po naređenju.

- Kosovska policija postupa isključivo po pismenom nalogu suda u kome su jasno precizirana pravila vršenja dužnosti, koja se odnose na obezbeđenje ispred sobe u kojoj je pritvorenik Oliver Ivanović, u sobi je prisutan pripadnik pritvornog centra korektivne službe - rekao je Bojić.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada@

    19. avgust 2015 | 11:59

    Jadan čovek. Eto ti EU demokratije i ljudskih prava koja postoje za sve sem za Srbe. Ne u EU !

  • markoooo

    18. avgust 2015 | 23:11

    Uuu bre posle 3 dana ma sta kazes..... Meni 3 meseca nisu dali nikog da vidim u nemackoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA