VUČIĆ I DEVENPORT: Srbiji je važno da postigne dogovor u Briselu, ali samo uz poštovanje srpskih interesa!

Srpski premijer i šef Delegacije EU u Srbiji razmotrili su i situaciju povodom velikog priliva ilegalnih imigranata, kao zajedničkog problema Srbije i Evropske unije.

  • 83

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je sa  šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom, o nastavku dijaloga Beograda i Prištine sutra u Briselu. Srpski premijer rekao je da je za Vladu Srbije važno da se postigne dogovor o Zajednici srpskih opština, kao delu Briselskog sporazuma, kao i o telekomunikacijama, energetici i „Parku mira“ u Kosovskoj Mitrovici, ali isključivo uz poštovanje državnih interesa Srbije.

Vučić je ponovio je opredeljenost za politiku koja Zapadnom Balkanu donosi stabilnost i najavio da će u tom smislu istupati i na Konferenciji u Beču 27. avgusta.

STROGO POVERLJIVO: Vučića od LINČA u Srebrenici čuvala SAMO DVA POLICAJACA, evakuisan je KLINTONOVIM KORIDOROM!

Devenport i Vučić su razmotrili i situaciju povodom velikog priliva ilegalnih imigranata, kao zajedničkog problema Srbije i Evropske unije. Ambasador Devenport rekao je da je Evropska unija impresionirana organizacijom prihvata ilegalnih imigranata od strane srpske Vlade i nadležnih službi. Srpski premijer izrazio je zahvalnost Evropskoj uniji na pomoći u organizaciji njihovog prihvata, kao i na 390 000 evra novčane pomoći koju je do sada uputila EU.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijer Vučić i ambasador Devenport razgovarali su i o mogućnosti da Evropska unija pomogne opremanje budućeg prihvatnog centra za imigrante u Beogradu.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    24. avgust 2015 | 13:43

    I ostale zemlje članice EU treba da se ugledaju na Srbiju, što se tiče pomoći migrantima koji prolaze kroz našu zemlju.

  • Živadin

    24. avgust 2015 | 13:59

    Nadam se da će nova runda pregovora napokon dovesti do postizanja dogovora, zato što je to u obostranom interesu.

  • shabi

    24. avgust 2015 | 13:39

    treba biti covek,i razumeti imigrante.od velikog zla oni beze.srbija je pokazala da ima najvise razumevanja za njih ,od svih zemalja u regionu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA