KONAČAN DOGOVOR U OKTOBRU: Biće povećanja plata i penzija!

Premijer Srbije imao je danas sastanak sa predstavnicima MMF-a u Vladi Srbije, evo šta je nakon ovog važnog sastanka poručio građanima

  • 62

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa misijom MMF-a održao je konferenciju za štampu u Nemanjinoj 11 na kojoj je obrazložio najnoviji dogovor njegovog kabineta i ove svetske ekonomske institucije.

- Srbija dobro napreduje i  ispunila je svoje obaveze prema MMF. Krajem oktobra biće finalizovani razgovori o povećanju plata i penzija, koje će se i desiti kao što sam već rekao. Inflacija će biti manja od planirane, a pokretanje Železare Smederevo dovešće do pokretanja proizvodnje - rekao je premijer.

VUČIĆ O IZBORIMA: Ja i SNS smo ZA, ali su interesi Srbije protiv!

Podsetimo premijer Srbije najavio je ranije da će sa misijom MMF-a biti dogovoreno povećanja plata i penzija u javnom sektoru.

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je posle sastanka sa predstavnicima MMF-a da će u jednom manjem delu to povećanje biti delimična kompenzacija za smanjenje primanja koje je bilo neophodno na početku reformi. Misija MMF-a je, kaže, naglasila da Srbija u svakom pogledu prebacuje postavljene makroekeonomske i makromonterane ciljeve.

Vučić ocenio je rekao da će Srbija dobiti podršku EU za politiku pune političke i regionalne stabilnosti koju vodi, kao i pune posvećenosti ekonomskom napretku.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Samit o zapadnom Balkanu u Beču, koji se održava 27.avgusta, biće, kako je rekao velika prilika da Srbija predstavi svoje projekte i ideje.

- Mislim da ćemo imati podršku Evrope za politiku koju vodi Srbija, a koju bi okaraktesirao politikom pune političke i regionalne stabilnosti i pune posvećenosti ekonomskom napretku. Mislim da ćemo za to dobiti podršku EU. To je važno za našu zemlju, a verujem da ćemo uskoro imati otvorena prva poglavlja, da ćemo moći još više i žešće da se posvetimo napretku na evropskom putu - naglasio je Vučić.

Povodom migrantske krize, Vučić je rekao da je ogroman broj ljudi došao na teritoriju Srbije.

- Vidim da u Srbiji narasta negativistički pristup. Ističemo to da su se oni potukli, a koliko puta smo se mi potukli u tom danu? Mi se svaki dan pobijemo po 50 puta, nekad imamo i po 340 prijavljenih tuča u jednom danu. Migranti su nervozni jer teško žive i prolaze kroz užasan period - naveo je Vučić.

Upitan da prokomentariše izjavu trenera KK "Partizan" Duška Vujoševića da mu se fotelja "ljulja" jer često kritikuje vlast, Vučić je primetio da je i u tom slučaju, kao i u nekim ranijim, za sve on kriv.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Video sam i neki pozorišni reditelj koga nikad nisam upoznao kaže to, nisu ga ni pitali zašto je poželeo krvoproliće na beogradskim ulicama, što mu nikada neću dozvoliti, kao što nikad neću da dozvolim blokadu auto puta. To vam je ta priča o tome ko je za šta kriv - rekao je Vučić.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Pred novu rundu dijaloga u Briselu, premijer je rekao je da mnogi, a ni kosovski ministar inostranih poslova Hašim Tači, ne znaju šta su izvršna ovlašćenja, i poručio da Srbija neće pristati da Kosovo bude suverena država kao što je Bosna i Hercegovina.

Na pitanje šta će srpska strana odgovoriti nakon što je Tači izjavio da neće prihvatiti izvršna ovlašćenja za Zajednicu srpskih opština, on je, na konferenciji za štampu rekao da "ne zna Tači šta su izvršna ovlašnjenja".

VUČIĆ DOBIO POZIV: Premijer Srbije krajem decembra ili početkom sledeće godine u poseti Kini!

Vučić je kazao da su mnogi izvršna ovlašćenja pročitali kao floskuku i da ne znaju da mu odgovore kada ih pita šta je to, o čemu je reč.

Tači je u svojoj izjavi podvukao da Kosovo neće dozvoliti da se stvara nova Republika Srpska, što je srpski premijer prokomentarisao rečima: "Srbija neće pristati da Kosovo bude suverena država kao što je BiH".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mi idemo u Brisel da se dogovorimo. Nećemo da pristajemo na ono što je protivno interesima Republike Srbije i našeg naroda na KiM. Idemo u Brisel i spremni smo da se dogovaramo i dogovorimo" - naglasio je Vučić.

Konstatujući da ne voli da igra igru prebacivanja krivice, ali da je prošli put, jedini do sada, rekao da je prištinska delegacija došla da ne potpiše ništa, Vučić je zakjučio:

- Nadam se da će se sutra ta situacija promeniti.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hedona

    24. avgust 2015 | 21:18

    Premijer će svakako podršku Evrope za politiku koju vodi , a koju bi okaraktesirao politikom pune političke i regionalne stabilnosti i pune posvećenosti ekonomskom napretku. Srbija će napokon dobiti podršku EU, jer je to važno pre svega za Srbiju i njene građanekoja će omogućiti otvaranje prvih poglavlja i da se posveti napretku i razvoju. Aleksandar Vučić je jedini koji teži stabilnosti, napretku i razvoju Zapadnog Balkana.

  • wdoktor

    24. avgust 2015 | 19:13

    Bravo !!!!

  • toša

    24. avgust 2015 | 15:56

    Odgovorna politika i mere štednje tamo gde se štedeti trebalo mnogo ranije su dovele do situacije da je moguće povećanje opravdano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA