O OVOJ BORBI VITEZOVA PRIČA CEO SVET: Evo kako su mačeve ukrstili Srbi i Hrvati (VIDEO)

Najuzudljivija je bila tačka u kojoj su se borili prsa u prsa, vitezovi iz Srbije i Hrvatske. Na kraju borbe, počela je opšta "tuča" većine učesnika, publika je uživala, a mi vam prenosimo deo atmosfere

  • 9
Viteški festival u manastiru Manasija Foto: Telegraf

Vitezovi iz 12 država sveta okupili su se među zidinama manastira Manasija, povodom 600 godina od njegove izgradnje, na prvom  Međunarodnom festivalu viteštva "JUSTOUT", koji će trajati do 27.avgusta.

Festival je svečano otvorio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, pod čijim se pokroviteljstvom i održava.

Najuzudljivija je bila tačka u kojoj su se borili prsa u prsa, vitezovi iz Srbije i Hrvatske. Na kraju borbe, počela je opšta "tuča" većine učesnika, publika je uživala, a mi vam prenosimo deo atmosfere.

NA OVOM MESTU U SRBIJI VODI SE BORBA ZA ČAST: Pogledajte neverovatan spektakl vitezova iz celog sveta u Manasiji!

Na festivalu u Manasiji učestvuju vitezovi iz Francuske, Rusije, Ukrajine, Češke, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Mađarske i Srbije, a specijalni gosti su monasi Šaoline iz Kine.

(M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare Srbija

    30. avgust 2015 | 11:37

    Zašto neka televizija nije ovo propratila. Izgleda da je farma interesantnija i bolji uzor našoj deci. Bruka. Svaka čast Telegrafu.

  • Dusan

    29. avgust 2015 | 10:15

    Bravo,bio sam na festivalu Just out,neverovatan spektakl,treba da budemo ponosni,ceo svet je dosao da oda pocast Srbiji

  • Jedna mala zamerka

    30. avgust 2015 | 20:14

    Za nase vitezove je da malo promene te tabarde.Znam mnogi ce reci pa da to je nas grb.Ali ako malo bolje obratite paznju i na Ruske bogatire oni nose istorijski tacne oklope.A nasi ove smesne tabarde koje predstavljaju boju danasnje zastave.Srpski vitezovi tako nisu nosili u srednjem veku.Mogu malo da porade na tome da se negde na oklopu stavie motivi dvoglavog orla ili krsta sa ocilima ili na bokove ruku itd.Jer im ove tunikice malo smesno i naivno izgledaju.Znam da ima tu i nedostatka novca i svega potpuno razumem.Ali se nadam da ce to vremenom ispraviti i dovesti to jos u bolji red i malo dovesti taj izgled da bude malo vise istorijski precizniji.U svako slucaju svaka im cast na trudu i samo napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA