VUČIĆ: Jedna varnica može zapaliti ceo region

- Kao srpski premijer ne strahujem od teških ekonomskih reformi, ali imam veliki strah od regionalne nestabilnosti - rekao je predsednik Vlade Srbije

  • 93

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je, u intervjuu koji danas objavljuje bečki dnevnik "Prese", da jedna varnica može zapaliti čitav region zapadnog Balkana.

- Kao srpski premijer ne strahujem od teških ekonomskih reformi, ali imam veliki strah od regionalne nestabilnosti. Varnica može čitav region zapaliti - upozorio je Vučić dodajući da mu najveću brigu zadaje stanje u BiH.

Vezano za njegovu inicijativu za pomirenje u regionu sa uspostavljanjem zajedničkog dana sećanja na žrtve, Vučić je kazao da nije razočaran što je predlog odbijen u Hrvatskoj, Bosni i od strane Kosova, rekavši da nije previše očekivao, te da je govorio o žrtvama, a ne krivcima, jer je bilo nedužnih žrtava na svim stranama.

INTERVJU VUČIĆA ZA FRANKFURTER ALGEMAJNE CAJTUNG: Uloga Merkelove odlučujuća

- Može se razgovarati o svemu, tako i o agresorima. Ali time neće biti lakše postići dogovor. Ko je bio agresor u operaciji 'Oluja' u Hvatskoj. Ko je proterao 300.000 Srba iz Hrvatske - upitao je Vučić dodajući da je Srbija jedina zemlja koja je spremna da razgovara o ulozi zločinaca, zbog čega je i bio na komemoraciji u Srebrenici.

Foto: N. Ivanovski Foto: N. Ivanovski

Vučić podvlači da se ne radi o pravdanju političkih manevara, te da onaj ko nije dovoljno hrabar za ekonomske reforme radije ukazuje na događaje od pre dve decenije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minja

    26. avgust 2015 | 18:17

    Balkan je uvek bio bure baruta i samo jedna varnica dovela do bi nesrazmernih posledica. Treba poraditi na tome da se to sto pre promeni.

  • НиколаМ

    26. avgust 2015 | 11:56

    Сада је најважније пратити токове и стандарде ЕУ и развијати регионалну сарадњу, а прошлост оставити историчарима.

  • Stojanović Dragan

    26. avgust 2015 | 12:03

    Uprkos izraženoj dobroj volji Vučića za saradnjom u regionu na bazi ekonomske saradnje i upoznavanjem razvijanjem infrastrukture,postoji kod mnogih filozofija devedesetih i mogućnost da izbije sukob,pre svega u BiH.Vučić sve čini da ojača stabilnost regiona i da se takva mogućnost izbegne !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA