VUČIĆ I ČAKRABARTI: Građevinski radovi na deonici autoputa Niš - Priština pre kraja 2016.

Srpski premijer je od EBRD-a zatražio savete i pomoć u privlačenju stranih investicija, podršku projektima Svetske banke u privatizaciji preduzeća, naročito onih u restrukturiranju, kao i njihovo iskustvo u razvijanju preduzetničkog duha

  • 81

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beču sa predsednikom EBRD-a Sumom Čakrabartijem, sa kojim je razgovarao o projektima koje će Srbija predstaviti na samitu Zapadnog Balkana.

Vučić je istakao da je za Srbiju jedan od najvažnijih projekata izgradnja autoputa Niš - Priština - Drač, i izrazio očekivanje da, ubrzanom izradom studije o izvodljivosti i kompletne projektne dokumentacije, Srbija već pre kraja 2016. godine može da počne sa izvođenjem građevinskih radova na deonici puta Niš - Merošina - Prokuplje - Kuršumlija - Merdare, u dužini od 77 kilometara.

POGLEDAJTE UTAKMICU I UMREĆETE OD SMEHA: Evo kako Dačić sudi, Antić brani, a Tači igra centarfora! (VIDEO)

Čakrabarti je naglasio da će EBRD učiniti sve kako bi ubrzao realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta za ceo region. Predsednik EBRD je istakao da on lično često Srbiju navodi kao primer uspešnih fiskalnih reformi i iskoristio je priliku da pozove Vučića da prisustvuje velikom Investicionom samitu u Londonu, u februaru sledeće godine.

Vučić je od EBRD-a zatražio savete i pomoć u privlačenju stranih investicija, podršku projektima Svetske banke u privatizaciji preduzeća, naročito onih u restrukturiranju, kao i njihovo iskustvo u razvijanju preduzetničkog duha, čiji nedostatak je, po njegovom mišljenju, najveća smetnja brzom ekonomskom napretku Srbije.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejana

    27. avgust 2015 | 11:55

    Ovo su odlične vesti, autoputevi su osnov razvitka jedne države.

  • Goga

    27. avgust 2015 | 11:54

    Sve ovo su lepe vesti,ipak se nasa upornost isplacuje polako,blizi smo EU sada nego ikada.

  • Emilija

    27. avgust 2015 | 12:05

    Dok se grade putevi,mostovi ,dobro je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA