VUJOVIĆ: Uspešno završeni razgovori sa MMF, srpska ekonomija raste

- Mnogo smo se trudili, mnogo smo postigli, ali najteži zadaci u strukturnim reformama tek predstoje. Treba završiti privatizaciju preduzeća koja se nalaze u Agenciji za privatizaciju, treba promeniti nivo efikasnosti javnih preduzeća i reformisati državu samu - rekao je ministar finansija

  • 1

Ministar finansija Dušan Vujović, rekao je da su razgovori sa MMF uspešno završeni, da su rezultati dobri, a ekonomija raste.

- Ovo su reultati rada Vlade i premijera. Od skoro verovatnog bankrota došli smo do sređenih fiansija, do unapređena u fiskalnom deficitu i prešli smo, od resecije koja je pretila da postane veliki problem, u pozitivan rast ekonomije - rekao je Vujović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstanvicima MMF.

Primetivši da je "neko samo pre godinu dana govorio da ćemo to ostvariti za 12 meseci, verovatno bismo mislili da boluje od hroničnog optimizma", a onda ocenio da je danas to realnost i da se danas okrećemo narednim zadacima.

VUČIĆ: Prosvetarima veće plate, a đaci treba da uče i rade

- Mnogo smo se trudili, mnogo smo postigli, ali najteži zadaci u strukturnim reformama tek predstoje. Treba završiti privatizaciju preduzeća koja se nalaze u Agenciji za privatizaciju, treba promeniti nivo efikasnosti javnih preduzeća i reformisati državu samu - naveo je Vujović.

Dodao je da se od danas okrećemo novim zadacima a da su najveći upravo strukturne reforme.

- Država 20. veka je za nama, a treba nam država 21. veka, elektronska država koja može da se efikasno nosi sa izazovima privrede, rizika u okruženju i svetu i koja može da reformiše sopstvenu privredu i poboljša život stanovnika - poručio je ministar.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica Markovic

    2. septembar 2015 | 13:22

    Pitanje za gospodina hoce li I kada biti reprogram poreskog dugà na 60 meseca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA