SRPSKI GARDISTI BILI NA NIVOU ZADATKA: General Diković ponosan na naše vojnike!

- Naši vojnici bili su na nivou zadatka. Rame uz rame sa ostalim vojskama, ne samo danas i ne samo po prikazanom kretanju strojevim korakom, nego čitavo vreme boravka u Pekingu gde su bili primer vojne discipline - rekao je general Diković

  • 0

Nakon veličanstvene vojne parade održane danas na glavnom trgu Pekinga, načelnik Generalštaba Vojkse Srbije general Ljubiša Diković ocenio je naše gardiste najvišom ocenom.

 

U PEKINGU BLOKIRALI TERITORIJU VELIČINE BEOGRADA: Sve zbog vojne parade koja je OVAKO izgledala! (FOTO) (VIDEO)

 

- Naši vojnici bili su na nivou zadatka. Rame uz rame sa ostalim vojskama, ne samo danas i ne samo po prikazanom kretanju strojevim korakom, nego čitavo vreme boravka u Pekingu gde su bili primer vojne discipline - rekao je general Diković.

 

On je takođe napomenuo da je naša delegacija danas imala priliku da razgovara sa predstavnicima kineske armije o daljim tokovima saradnje, rekavši da je privilegija imati danas Kinu za prijatelja.

 

KINA KONAČNO POKAZALA KOLIKO JE MOĆNA: Vojna parada u Pekingu ućutkala neprijatelje (FOTO)

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

Prema njegovim rečima, domaćin je vrhunski organizovanom i izvedenom paradom prikazao deo potencijala jedne od ekonomskih i vojnih svetskih sila.

 

Narodna Republika Kina danas je na Tjenanmen trgu priredila do sad najveću vojnu paradu kako bi obeležila 70 godina od pobede nad fašizmom i pobede u Oslobodilačkom ratu kineskog naroda nad Japanom.

 

Na paradi su, osim kineskih vojnika, učestvovali i pripadnici vojski iz 17 zemalja, među kojima je bila i Garda Vojske Srbije.

 

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA