KADA JE TEŠKO - ZAGRAĐANIN: Evo zašto je on Dačićeva OSOBA OD POVERENJA! (FOTO)

SPS je dobio novo rukovodstvo stranke, a videli smo i veliki povratak Vladimira Zagrađanina u Predsedništvo socijalista

  • 0

Socijalistička partija Srbije posle sednice GO stranke dobila je svoje novo rukovodstvo, potpredsednike stranke, ali i počasnog predsednika. Od novih imena koja su iznenadili javnost, a koji su izabrani u sam vrh SPS-a su istoričar Predrag Marković i Vladimir Zagrađanin!

VELIKI POVRATAK: Vladimir Zagrađanin u samom vrhu SPS-a!

Posle dugogodišnje pauze u sam vrh SPS-a vratio se i Vladimir Zagrađanin, koji je ranije u SPS bio istaknuti funkcioner. Naime, Zagrađanin je bio direktor ove stranke, a poznato je i da je i kum Ivice Dačića.

Vladimir Zagrađanin, rođen 1968. godine, diplomirani pravnik, je čovek od velikog poverenje Ivice Dačića, lidera SPS-a.

Foto: Twitter/@VZagradjanin Foto: Twitter/@VZagradjanin

Zagrađanin je, kako kažu, nezvanično u samom SPS-u glavni savetnik Ivice Dačića o programskoj i kadrovskoj strukturi i jedan je od pokretača ideje da socijalisti moraju da se reformišu, da dobiju nove simbole i krenu još jače napred.

Prema informacijama Telegrafa, Zagrađanin je Dačiću bitan zato što “drži” dosta važnih SPS kadrova, koji će Dačiću pomoći da zadrži lidersku poziciju u partiji, a da je u isto vreme bezbolno reformiše.

Dačić i Zagrađanin su u neprekidnom kontaktu, prilikom svake velike odluke koju stranka treba da donese i predlog na usvajanje zajedno donose.

Foto: Promo Foto: Promo

Telegraf.rs je još ranije najavio veliki povratak Vladimira Zagrađanina u SPS (u novembru 2014. godine), što se sada i dogodilo.

OVO SU NOVI FUNKCIONERI SPS-a:

Za počasnog predsednika Socijalističke partije Srbije izabran je inženjer Milutin Mrkonjić, dok su za potpredsednike GO SPS izabrani, prof. dr Predrag J. Marković, koji je kooptiran u Glavni odbor, prof. dr Žarko Obradović, Aleksandar Antić, Branko Ružić kao i prof. dr Slavica Đukić-Dejanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Za predsednika Izvršnog odbora izabrana je dr Dijana Vukomanović, a na mesto šefa Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u Narodnoj skupštini Republike Srbije izabran je Đorđe Milićević.

Dušan Bajatović je zadržao poziciju šefa Pokrajinskog odbora SPS-a, a predsednik SPS Ivica Dačić je istakao da će on biti kandidat za predsednika Vlade AP Vojvodine.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Novica Tončev je imenovan za šefa Izbornog štaba za lokalne izbore, a odlučeno je i da Aleksandar Antić, u slučaju raspisivanja gradskih izbora u Beogradu, bude kandidat za gradonačelnika Grada Beograda.

Novoizabrani članovi Predsedništva su: Đorđe Milićević, Novica Tončev, Neđo Jovanović, Mile Ilić, Pavle Budakov, Vanja Vukić, Dejan Radenković, Vladan Zagrađanin, Dejan Backović, Milisav Petronijević, Petar Škundrić, Snežana Bogosavljević-Bošković i Zoran Antić.

Pored pomenutih, u Glavni odbor su kooptirani Nikola Šainović, Bata Živojinović, Mile Jovičić i Tomo Babović.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA