VUČIĆ I PONTA: Unapredićemo ekonomsku saradnju Srbije i Rumunije

Dvojica premijera razgovarali su o izgradnji autoputa Beograd - Temišvar, ali i o objedinjavanju Krajovske grupe koju čine Srbija, Rumunija i Bugarska, u nameri da zajednički rešavaju važna pitanja

  • 19

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, sastao se u Beogradu sa predsednikom Vlade Rumunije Viktorom Pontom, sa kojim je razgovarao o ključim bilateralnim pitanjima, posebno o daljem unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Dvojica sagovornika konstatovali su da Srbija i Rumunija razvijaju dobre, iskrene i prijateljske odnose. Vučić i Ponta razgovarali su i o izgradnji auto puta Beograd - Temišvar, elektorenergetskim i gasnim interkonekcijama, kao i boljoj saradnji u oblasti turizma između Srbije i Rumunije.

MAĐARI, SRBI, GRCI I MAKEDONCI SE DOGOVORILI: Potpisan sporazum o saradnji i zaštiti granica

Istovremeno, Vučić i Ponta dogovorili su da snažno podstaknu objedinjavanje Krajovske grupe koju čine Srbija, Rumunija i Bugarska, u nameri da češće i po svim važnim pitanjima istupaju zajedno pred evropskim i svetskim institucijama.

Dvojica premijera razgovarali su i o narastajućoj izbegličkoj krizi i postigli dogovor o redovnom usaglašavanju ključnih političkih stavova po tom pitanju.

Od sada možete da pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Noc

    5. septembar 2015 | 18:35

    Odlicno je to sto se radi na poboljasnju ekonomske saradnje Srbije i Rumunije,dosta ce dooprineti Srbiji.

  • Zoran

    5. septembar 2015 | 18:40

    Ne dolaze oni samo tako, žele saradnju, vide da smo jako perspektivni i idemo u razgovore za ulazak u EU, to im je jako važno zbog sigurnosti poslovanja!

  • Gane

    5. septembar 2015 | 18:50

    Obojica mladi,pametni i uspesni, susret mora rezultirati nekim poduhvatom, poslom ili saradnjom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA