VLADA SRBIJE POBEDILA JE OVK U MEDVEĐI: Evo šta su ZAISTA ZNAČILI izbori na JUGU Srbije i za koga se GLASALO!

- Ubedljiva pobeda SNS u Medveđi je vesnik proleća u ovom delu Srbije a činjenica da su građani dali poverenjena naprednjacima znači da u SNS imaju najviše poverenja za očuvanje srpskih državnih i nacionalnih interesa - rekao je Marko Đurić

  • 3

Koalicija oko Srpske napredne stranke kojoj su prišle SPS i PUPS odnela je ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u Medveđi, koji su osim toga što su odredile koje će stranke vladati ovom opštinom u Srbiji, bile jasan pokazatelj i mnogim drugim stvarima, kao što je naprimer poverenje aktuelnoj Vladi, ali i to da su u ovom mestu izgubili albanski ekstremisti i partije koje su Medveđu svojatale kao deo Zajednice albanskih opština!

SNS ubedljivo pobedio na izborima u Medveđi

Izbori u ovoj opštini bili su višestruko važni. To nije bilo glasanje samo za onoga ko će u naredne četiri godine vršiti vlast, ono je slalo i druge poruke. Telegraf.rs vam ih otkriva.

Mnogi su mislili da su ovo samo "tamo neki izbori", međutim, to nije tačno, ovde se slala poruka i Vladi Srbije, Albancima sa juga i rešavale su se mnoge druge za nekoga sudbonosne stvari.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Krenimo redom...

Građani Srbije su po prvi put mogli da ocene rad Vlade Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem, tako što je na lokalnim izborima u Medveđi nastupila koalicija SNS-SPS-PUPS (koje čine Vučićev kabinet), a to što je ova koalicija osvojila čak 60 odsto glasova govori sve.

- Ovaj rezultat je dokaz da Vlada Srbije dobro radi i vodi odlučnu politiku, koja očigledno dobija podršku građana - rekao je odmah po objavljivanju prvih rezultata iz Medveđe, potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić.

Ovi izbori nisu bili samo lokalno glasanje, već su za mnoge Srbe bili odlična prilika za odmeravanje snage (političke) sa Albancima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Vanredni lokalni izbori, koji su se održali u Medveđi, važni su za odmeravanje snaga među Albancima - izjavio je analitičar Dušan Janjić i dodao da su oni važni za ostvarivnje stabilnosti, kao i za dalji proces normalizacije.

Janjić je u izjavi Tanjguu rekao da su ti lokalni izbori sami po sebi važni za ljude koji dole žive, "a i nekako kada imamo tu međuetničku tenziju, onda oni budu i odmeravanje snaga, što se zapravo ovde i dešava".

Kako je objasnio, izbori se održavaju neposrdno posle potpisivanja Briselskih sporazuma gde je utvrđena i Zajednica srpskih opština i naglasio da je jasno da je "jedan deo albanskog političkog korpusa, misleći na ove izbore, namerno aktuelizovao temu albanske autonomije".

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Koliko su ovi izbori bili "više od igre" govore i kolone Albanaca koji su dolazili autobusima da daju svoje glasove.

- Imamo jednu izuzetnu mobilizaciju albanskih birača, imamo dve albanske liste što je i unutaralbansko odmeravanje. Koja će od struja pobediti, da li ona koja je uz podršku Koordinacionog centra osvojila vlast u Nacionalnim savetima i koja je jako bliska strukturama OVK i strukturama kojima baš ne odgovara normalizacija, ili ova druga struja koja je uvek učestvovala u republičkim institucijama - upitao je u izbornom danu analitičar Janjić.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Prema mnogim analitičarma ovo je bila i pobeda nad OVK jer su struje koje forsiraju ZAO (a Medveđu su videli kao sastavni deo ove tvorevine) i ujedinjenje Kosova sa Albanijom doživele poraz.

Podsetimo predsednik OIK-a Zoran Radenović rekao je Tanjugu da je ta lista, koju čine SNS-SPS-PUPS, osvojila između 60 i 65 odsto glasova, a da je sasvim izvesno da je DS ispod cenzusa.

On je dodao da je Demokratska partija Nagipa Arifija osvojila više glasova nego lista dve albanske stranke – Pokreta za demokratsko delovanje i Demokratske unije Albanaca.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Prema njegovim rečima Grupa građana je osvojila manje glasova nego tri liste koje je prethodno pomenuo.

- Ubedljiva pobeda SNS u Medveđi je vesnik proleća u ovom delu Srbije a činjenica da su građani dali poverenjena naprednjacima znači da u SNS imaju najviše poverenja za očuvanje srpskih državnih i nacionalnih interesa - rekao je Marko Ðurić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je dodao ovo je područje od strateškog značaja, a večrašnja pobeda znači da već od sutra kreće rad na na oživljavanju ovoga kraja.

- Ovu pobedu pretvorićemo u pobedu za ceo ovaj kraj – poručio je Ðurić.

Pratite Telegraf.rs i na Vajberu!

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    14. septembar 2015 | 13:52

    Daj Bože da stanu međuetničke tenzije, da rešavamo ekonomiju.

  • Budi ko si.

    14. septembar 2015 | 13:57

    Ova pobeda mnogo znaci za Srboju.Brwvo za Srbe koji su se ujedinili i sprecili pobedu ovk.

  • Maverick

    14. septembar 2015 | 15:00

    Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA