VUČIĆ ZAVRŠAVA POSETU AMERICI: Za kraj sastanak u ČETIRI OKA sa direktorkom MMF-a!

Premijer Srbije razgovarao je sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem koji je posebno istakao izuzetne napore koje premijer i ostali ulažu u rešavanje izbegličke krize, a imao je i susrete sa kongresmenima i senatorima SAD, danas se sastaje i sa zamenikom sekretara za trgovinu SAD

  • 55

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, završava danas posetu Sjedinjenim Američkim Državama, u odvojenim susretima sa direktorkom MMF Kristinom Lagard i zamenikom sekretara za trgovinu SAD Brusom Endrusom.

Premijer će, takođe, razgovarati sa Generalnim sekretarom Organizacije američkih država Luisom Almagrom, navedeno je u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Vučić je u sredu razgovarao sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem koji je posebno istakao izuzetne napore koje premijer i ostali ulažu u rešavanje izbegličke krize, a imao je i susrete sa kongresmenima i senatorima SAD, dok je na Institutu Brukings održao predavanje o budućnosti Srbije.

VUČIĆ OČI U OČI SA KONGRESMENIMA SAD: Amerika podržava EVROPSKI PUT Srbije! (FOTO)

Prvog dana posete Vašingtonu premijer je razgovarao sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, koji je poručio da je uspeh Srbije veoma važan za SAD i da je Srbija ključna za stabilnost celog regiona Zapadnog Balkana.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Tokom trodnevne posete SAD, Vučić se sastao i sa potpredsednikom Saveta bezbednosti za Evropu i Centralnu Aziju Sirilom Milerom, kao i predsednikom Svetske banke Džimom Kimom, a održao je i niz sastanaka sa predstavnicima vodećih američkih kompanija.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oliver

    17. septembar 2015 | 11:48

    Dobra prihvaćenost premijera u SAD-u daće rezultate, podrška mnogo znači Srbiji I srpskom narodu...

  • Jova

    17. septembar 2015 | 10:30

    MMF ce verovatno brzo odobriti povecanje plata i penzija

  • Tutankamon 011

    17. septembar 2015 | 10:50

    Od direktorke MMF-a Kristin Lagard mozemo ocekivati samo pohvale po pitanju reformi koje smo sproveli u predhodnom periodu. Izvestaj MMF je pozitivan, rezultati jasni, sredjeno stanje u ekonomiji i javnim finansijama, i ono sto je najvaznije, mozemo ocekivati dobijanje zelenog svetla za povecanje plata i penzija do kraja ove godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA