DIKOVIĆ: Dobro obučen vojnik je garant bezbednosti zemlje!

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisusvovao je polaganju zakletve u Valjevu, gde je podsetio vojnike i oficire da su zakletvom svečano zavetovali da će biti spremni da se za Srbiju bore i da je brane

  • 10

Septembarska generacija vojnika na dobrovoljnom odsluženju vojnog roka, kadeti prve godine Vojne akademije i Vojnomedicinske akademije kao i slušaoci Kursa rezervnih oficira, položili su danas zakletvu u somborskom centru za obuku i valjevskoj kasarni Vojvoda Živojin Mišić, kao i Leskovcu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisusvovao je polaganju zakletve u Valjevu, gde je podsetio vojnike i oficire da su zakletvom svečano zavetovali da će biti spremni da se za Srbiju bore i da je brane.

Govoreći o vojničkim vrlinama i značaju zakletve, Diković je rekao da će se oni koji su se zavetovali, uveriti da vojnički poziv nije lak i da zahteva da mu se čovek iskreno posveti.

- Dobro obučen vojnik, kakvi ćete postati kada savladate sve sadržaje obuke, pod budnim okom starešina, u dobroj jedinici, kakve jesu naše jedinice, najbolji su garant bezbednosti zemlje - rekao je Diković, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

I u somborskoj kasarni "Aerodrom", 334 vojnika, kadeta i slušalaca položilo je vojničku zakletvu, a svečanosti su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general -potpukovnik Jovica Draganić, državi sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Ðorđević i drugi.

Čestitajući polaganje zakletve, Draganić je poručio da su vernost datoj zakletvi, rodoljublje, čvrstina karatktera, lično poštenje i najsavesnije vršenje dužnosti vojničke vrline koje treba da krase svakog pripadnika Vojske Srbije.

U Leskovcu su zakletvu položili kadeti 140. klase Vojne akademije, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka i profesionalni vojnici, a svečanosti je između ostalih prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    19. septembar 2015 | 19:02

    Dobro plaćen vojnik, sa kvalitetnom uniformom a ne u ritama. Novu uniformu nosimo g-dine samo kad dolaze takvi kao vi. Vojnici i podoficiri su udarna pesnica ovog naroda a na najnižem standardu. Veću platu ima obična kafe kuvarica u bilo kojoj državnoj instituciji.

  • Kukic Jovica

    19. septembar 2015 | 19:23

    Sit vojnik je garant bezbednosti svake zemlje.

  • Pera Kojot Genije

    19. septembar 2015 | 19:04

    Nekad smo bili medju 5 najjačih vojnih velesila na svetu a sada medju najslabijima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA