JOHANES HAN POTVRDIO: Srbija i Makedonija dobijaju 17 MILIONA EVRA zbog izbegličke krize!

Kako je saopštila Evropska komisija (EK) u Briselu, komesar za susedstvo i proširivanje EU dolazi u Beograd da sa srpskim visokim zvaničnicima "razgovara o tekućoj izbegličkoj krizi i izrazi solidarnost EU sa Srbijom"

  • 2

Evropski komesar Johanes Han je uoči sutrašnje posete Beogradu poručio da "Srbija umešno i prilikama prilagođeno rešava izbegličku krizu" i potvrdio da će Evropska unija Srbiji i Makedoniji dati 17 miliona evra za prevazilaženje te krize.

VUČIĆ PORUČIO EVROPI: Hrvati su DOBRODOŠLI u Srbiju - OVO JE PRAVO LUDILO HRVATSKE!

Kako je saopštila Evropska komisija (EK) u Briselu, komesar za susedstvo i proširivanje EU dolazi u Beograd da sa srpskim visokim zvaničnicima "razgovara o tekućoj izbegličkoj krizi i izrazi solidarnost EU sa Srbijom".

Portparolka EK Mina Andreeva danas je rekla da će Han sa srpskim vlastima razgovarati i kako zajednički s hrvatskom vladom rešiti problema hrvatske blokade srpske granice.

Ona je dodala da Komisija proverava da li Hrvatska krši Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU i Srbije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Han je u poruci pred dolazak u Beograd naglasio da "Srbija obezbeđuje pristojne životne uslove izbeglicama u skladu s međunarodnim normama" i predočio da je "EU uz Srbiju u ovoj sveevropskoj krizi koja može biti prevaziđena samo uz zajednički pristup".

U saopštenju Evropske komisije navedeno da će se Han u Beogradu sastati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ministrom za rad Aleksandrom Vulinom i ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Han će se susresti i sa predstavnicima srpskih nevladinih organizacija i posetiti centar za pomoć izbeglicama u Šidu.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    24. septembar 2015 | 19:52

    Nek' uplati i meni koji miliončić :0)

  • Gigolo

    25. septembar 2015 | 05:31

    A ko ce da plati ove milione sto gubimo svaki dan zbog hrvata ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA