Vučević ugostio Srbe iz Istre: Pomoći ćemo srpsku zajednicu u Hrvatskoj

Udruženja Srba iz Istre osnovana su sa namerom da doprinesu negovanju kulturnog i ukupnog identiteta Srba u tom delu Hrvatske

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući delegaciju Udruženja Srba iz Istre. Prijemu su prisustvovali predstavnik udruženja ''Koordinacija Srba Istra'' Milan Rašul i Cvija Davidović iz udruženja ''Klub Srba Grada Labina''.

VUČEVIĆ posetio Udruženje "Miloš Obilić" u Novom Sadu

- Zadovoljstvo mi je što kao gradonačelnik Novog Sada imam priliku da ugostim predstavnike srpske zajednice u Istri. Danas nam je u posetu stiglo preko četrdeset sunarodnika iz Istre koji će imati priliku da bolje upoznaju Novi Sad, njegove ustanove kulture, a pre svega Muzej Grada. Iskoristićemo ovaj susret da učvrstimo saradnju Novog Sada i Istre, da pomognemo našu zajednicu u Hrtvatskoj, jer Novi Sad kao srpska Atina ne može da bude imun na probleme naših sunarodnika u bivšim jugoslovenskim republikama - rekao je gradonačelnik Vučević.

VUČEVIĆ PORUČIO BRUCOŠIMA: Steknite što više znanja i verujte u bolje sutra (FOTO)

Predsednik udruženja ''Koordinacija Srba Istra'' Milan Rašul zahvalio se gradonačelniku na srdačnom prijemu i naglasio da Istra kao jedna od najrazvijenijih regija u Hrvatskoj gaji izuzetno dobre odnose sa Vojvodinom na polju privrede, kulture i drugih društvenih dostignuća.

On je takođe naglasio da oni kao manjinska zajednica u Istri žele da sa Novim Sadom uspostave bliže odnose u delu koji ih najviše zanima, a to je, kako je rekao očuvanje jezika, kulture, vere i običaja srpskog naroda.

Foto: Promo Foto: Promo

- Želja nam je da Grad Novi Sad sledeće godine bude partner tradicionalnog Festivala srpske kulture u Istri, i tom prilikom predstavi svoju kulturnu i društvenu scenu - istakao je Milan Rašul.

Udruženja Srba iz Istre osnovana su sa namerom da doprinesu negovanju kulturnog i ukupnog identiteta Srba u tom delu Hrvatske.

Na brojim manifestacijama koje su do sada organizovali u Hrvatskoj, prezentovali su srpsku kulturu i običaje doprinoseći uspostavljanju čvršćih odnosa Srbije i Hrvatske.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA