ŠTEDI SE NA SVE STRANE: Vlada Srbije UŠTEDELA za mesec dana 20 milijardi dinara!

Umesto planiranog i sa MMF dogovorenog deficita od 23,28 milijardi dinara u prošlom mesecu, Vlada je imala deficit od samo 3,38 milijardi dinara

  • 46

Vlada Srbije uštedela je u septembru blizu 20 milijardi dinara, pokazuju rezultati realizacije budžeta i ukoliko MMF odluku o povećanju plata i penzija bude razmatrao sudeći po postignutim rezultatima u prošlom mesecu, ne bi trebalo da ima bilo kakvu dilemu da to povećanje i odobri.

 

Kako prenosi "Blic", umesto planiranog i sa MMF dogovorenog deficita od 23,28 milijardi dinara u prošlom mesecu, Vlada je imala deficit od samo 3,38 milijardi dinara. Ako se pogleda godišnji plan, Vlada je za devet meseci imala 110 milijardi dinara manji deficit od onog koji je dogovoren sa MMF.

 

Ukupan prihod budžeta u septembru iznosio je 80,64 milijarde. Svi prihodi od PDV, carina i naročito prihodi od akciza, među boljima su ove godine. Među rekordnima je i prihod koji su javna preduzeća uplatila u budžet i on iznosi 880,3 miliona dinara.

 

Vlada je istovremeno štedela na svim poljima, osim kada je reč o otplati kamata ranijih kredita, za šta je izdvojeno oko pet milijardi dinara više nego u avgustu. U septembru je manje novca potrošeno na socijalnu zaštitu (skoro 1,2 milijarde dinara), ali i na kapitalna ulaganja.

 

Za njih je potrošeno duplo manje novca nego u avgustu, odnosno samo 1,58 milijardi dinara. Ovaj podatak nije za hvalu, jer od kapitalnih ulaganja dugoročno zavisi i povećanje broja zaposlenih i standarda građana.

 

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

 

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sad

    7. oktobar 2015 | 11:07

    Dobra usteda, samo neka se nastavi tako.

  • DERLINGTON

    7. oktobar 2015 | 11:09

    Uštedjeni novac usmeriti na podsticaje u poljoprivredi i preradjivačkoj industriji, najbrže se vraća uloženi novac a tamo treba.

  • Steva

    7. oktobar 2015 | 09:57

    Tako i treba. Domaćinski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA