PROROČANSTVO SLOBE MILOŠEVIĆA: Evo šta je PORUČIO Srbima tri dana pre 5. oktobra!

Tri dana pred peti oktobar 2000-te godine, kada je više od milion građana izašlo na ulice Beograda i tražilo od Slobodana Miloševića da prizna izborni poraz predsednik SR Jugoslavije je upozorio Srbe da bi marionetska vlast dovela do gubitka suvereniteta, identiteta i velikog dela teritorije.

IŠLI SMO 5. OKTOBRA U BAMBILEND I NA SLOBIN GROB: Pogledajte šta nam se dogodilo! (VIDEO) (FOTO)

Kasnije se ispostavilo da su neke od reči lidera SPS-a i bivšeg predsednika SRJ bile zaista istinite i da su se njegova predviđanja zaista i obistinila.

PREOBRAŽENJE JE BILO KOBNO ZA SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Naježiće vas šta mu se dogodilo na ovaj praznik!

Evo šta je Milošević sve govorio, pa sami prosudite:

Foto: YouTube / Prostorni Aktivista Foto: YouTube / Prostorni Aktivista

- Naša je zemlja suverena država, ima svoje zakone, svoj Ustav, svoje institucije. Srbija je dužna a i zaslužila je da se odbrani od invazije koja joj je pripremljena kroz razne oblike subverzije.

- Događaji koji su organizovani za naše izbore su deo organizovane hajke na zemlju i narod, zato što su naša zemlja i narod barijera uspostavljanju potpune dominacije na Balkanskom poluostrvu.

- Iz ove grupacije su našoj javnosti poslate poruke - da će sa njima na čelu Jugoslavija biti izvan svake opasnosti od rata i nasilja, da će doći do ekonomskog prosperiteta, vidno i brzo ostvarenog višeg standarda, takozvanog povratka Jugoslavije u međunarodne institucije, i tako dalje. Poštovani građani, moja je dužnost da vas javno i na vreme upozorim da su ta obećanja lažna, i da stvari stoje obratno.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- U sklopu politike rasparčavanja Jugoslavije, Kosovo bi bila prva žrtva. Njegov sadašnji status bi se proglasio za legalan i definitivan.

- Sve zemlje koje su se našle u statusu ograničenog suvereniteta, sa vladama pod uticajem stranih sila, vrtoglavom brzinom su postojale siromašne.

- Javna i društvena svojina brzo bi se transformisale u privatnu, ali vlasnici te svojine po pravilu bili bi stranci.

Foto: Profimedia/Polaros Foto: Profimedia/Polaros

- Tortura nad mišljenjem je najdosledniji i najneophodniji oblik torture u zemlji koja je izgubila slobodu. Manifestovanje volje je dopušteno samo u vidu farse, ispoljavaju ga samo skutonoše stranih gazda. A njihova simulacija slobodne volje služi kao pokriće okupatoru da je uspostavio demokratiju u čije ime je zaposeo teritoriju tuđe zemlje, prenosi Intermagazin.

- Gubljenje nacionalnog identiteta je najveći poraz jedne nacije, a to se ne može izbeći u savremenom obliku kolonizacije. Narod jedva da je u stanju da prati brzinu kojom počinje da upotrebljava tuđi jezik kao svoj, da se identifikuje sa tuđim istorijskim ličnostima zaboravljajući svoje, da poznaje bolje književnost svog okupatora od svoje književnosti, da glorifikuje tuđu istoriju često se rugajući svojoj, da liči na druge umesto na sebe…

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Građani mogu da mi veruju, a i ne moraju da mi veruju. Moja je želja da se u moja upozorenja ne uvere kasno. Zabluda da (narod) bira sam ono što za njega bira neko drugi, najopasnija je zabluda.

Tako je govorio Slobodan Milošević tri dana pred 5. oktobara.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo CG

    7. oktobar 2015 | 10:00

    Pravi Državnik i veliki patriota bio. Vječna mu slava i hvala. Sve je predvidio šta će se desiti sa našom lijepom državom SRJ

  • Савица

    7. oktobar 2015 | 13:34

    КОМЕНТАРИ О СЛОБИ ГОВОРЕ КОЛКО ЈЕ ЉУДСКА МРЖЊА ПРЕМА ЊЕМУ ВЕЋА ОД ЉУДСКЕ ПАМЕТИ. ТО ЈЕ ТА ПЕТООКТОБАРСКА ДЕМОКРАТИЈА ПУНА МРЖЊЕ И ЛОПОВЛУКА.

  • Kako

    7. oktobar 2015 | 10:40

    I dzaba nam što vidimo da je tako, jel?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA