NIKOLA PETROVIĆ TVRDI - NISAM ČOVEK IZ SENKE: Ne volim politiku, niti se bavim politikom!

- Ja nemam političku funkciju i nisam ušao u politiku. Politika uvlači mene u arenu jer trenutno obavljam javnu funkciju. Ja politiku ne razumem, ne volim je i ja se politikom ne bavim - kaže direktor Elektromreža Srbije

  • 2

Direktor Elektromreža Srbije Nikola Petrović u intervjuu za Nedeljnik govori o tome kako se upoznao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, o energetskoj politici Vlade, čime se bavio u životu, ali i kako kaže poslednji put o aferi "Prisluškivanje"!

Petrović tvrdi da politiku "ne voli niti se njome bavi", ni da se pojavljuje u medijima. Posle afere "Prisluškivanje" koju je pokrenuo lider DS-a Bojan Pajtić, međutim, njegovo ime je došlo i do naslovnih strana svih vodećih medija u zemlji, a on na to kaže:

- Optužbe da sam reketirao američki CWP sa dva miliona evra su besmislice i neću više o tome da govorim. Ovo je poslednji put da se Elektromreža Srbije i ja obraćamo javnosti na ovu temu. Ja ne znam da li postoji jači argument od toga da vas ne poznaje ili da vi ne poznajete nekoga od koga ste tražili novac.

Printskrin: Youtube/Radio Televizija Bor Printskrin: Youtube/Radio Televizija Bor

- Moj odnos sa Aleksandrom Vučićem jeste prijateljski i kumovski. Član sam SNS-a, ali nisam funkcioner stranke. Nisam političar. Zlonamernici, međutim, pokušavaju da o meni stvore sliku nekakvog reketaša, mračne osobe koja mešetari. Donekle mi je i drago što je ova afera oko navodnog reketiranja kompanije CWP započeta, jer se odmah videlo koliko su te priče šuplje. Takve su i sve ostale. Ako već moram na taj način da govorim o sebi, smatram da sam samo jedan normalan čovek koji se trudi da posao obavlja najbolje što može - rekao je on.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Verovali ili ne, Vučić i ja smo se upoznali igrajući basket ispred zgrade. I naravno, mislim da je ubedljivo najbolji i najenergičniji premijer kojeg je Srbija imala. Mislim da nisam subjektivan kad to kažem. O tome govore rezultati, a ja imam i uvid u to koliko vremena i snage on ulaže u posao koji obavlja. I to mi nije iznenađenje, ja sam ga i upoznao kao sposobnog, energičnog i upornog čoveka, takav je bio i ranije. Građani to prepoznaju i cene - kaže Petrović.

Direktor Elektromreža kaže da nije izbegavao medije i da se u njima pojavljivao u onoj meri koliko to zahteva njegova pozicija i koliko je to pristojno i pre svega potrebno.

- Ja nemam političku funkciju i nisam ušao u politiku. Politika uvlači mene u arenu jer trenutno obavljam javnu funkciju. Ja politiku ne razumem, ne volim je i ja se politikom ne bavim - tvrdi on.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boba

    8. oktobar 2015 | 12:27

    A cime se gospodin bavio pa se nametnuo kao direktor ozbiljnog preduzeca?

  • Milorad

    8. oktobar 2015 | 12:06

    A onda je došao mrmot i zamotao čokoladu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA