HRVATSKA SE NAORUŽAVA: Domet njenih novih raketa biće 300 kilometara!

Raketama sa dometom od 300 kilometara Hrvati bi bez problema mogli da gađaju Beograd ali i veći deo Srbije sve do Niša i Negotina

Vest da Hrvatska od Pentagona nabavlja moćno oružje, 16 samovoznih višecevnih lansera raketa, unela je nemir u srpsku javnost. Naime, ovim raketama sa dometom od 300 kilometara Hrvati bi bez problema mogli da gađaju Beograd ali i veći deo Srbije sve do Niša i Negotina.

HRVATI TVRDE da će sa OVIM ORUŽJEM biti NAJJAČA SILA NA BALKANU! (FOTO)

Portparol Vojske Srbije kapetan korvete Jovo Krivokapić kaže da je Srbija na operzu posle vesti iz Hrvatske.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije sa puno pažnje prate zbivanja u regionu, naročito sa aspekta bezbednosti. Ističem da je Vojska Srbije u potpunosti spremna i sposobna da realizuje misije i zadatke, među kojima je prava misija odbrane Republike Srbije od oružanog ugrožavanja spolja - ističe Krivokapić za "Alo!"

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pomenuti lanseri su naoružani raketama kalibra 240 milimetara, a posebnost ovog sistema je mogućnost ispaljivanja balističkih raketa. Ministarstvo odbrane bi prema pisanju medija u Hrvatskoj nekoliko balističkih raketa dometa do 300 kilometara što bi u potpunosti promenilo geostratešku sliku i vojnu ravnotežu na Balkanu.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    15. oktobar 2015 | 10:34

    Vecu stetu oni nama nanose ekonomski posto svi njihovi tajkunu uspesno cerupaju profit iz Srbije i takodje intelektualno posto sav njihov skart u vidu pevacica, starleta...ostvaruje karijere ovde.A ti Srbine cuti i gledaj...

  • Дадо РС Данило

    15. oktobar 2015 | 10:21

    Позната је њиховна вјековна тежња према Војводини,не знам кога ово више изненађује.Економски су вас освојили,остаје још територијално.Жао ми је само људи који су бјежали од њих,а ових пропалих комуњара,атеиста са новим плаштом демократа нимало.

  • Aleks 58

    15. oktobar 2015 | 09:21

    Ako hoće rat, dobiće ga. Djubrad bolesna, njima je stalno do rata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA